Ing. et Ing. Jan Skopeček, Ph.D.

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,18. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.05.2018 10:21:00

Sněmovní výbor pro evropské záležitosti přijal můj návrh usnesení

Sněmovní výbor pro evropské záležitosti přijal můj návrh usnesení

Výbor pro evropské záležitosti Poslanecké sněmovny na svém včerejším jednání přijal tento můj návrh usnesení:

 „Výbor pro evropské záležitosti odmítá účast předsedy Evropské komise Jeana-Clauda Junckera na oslavách v souvislosti s 200letým výročím narození Karla Marxe. Zvláště vůči východním a středoevropským členským státům EU, které plně nesly tragické důsledky marxistických experimentů, je takový krok předsedy Evropské komise ukázkou naprosté necitlivosti a výsměchu k jejich historii.“

Děkuji kolegům i z ostatních poslaneckých klubů, kteří se k návrhu připojili, a umožnili tak jeho přijetí. Usnesení celého sněmovního výboru má nemalou váhu a ukazuje, že přes vzájemné aktuální politické půtky si je více poslanců vědomo škod, které naší zemi marxistické myšlenky přinesly. Předseda Evropské komise Juncker musí vědět, že se nás jeho jednání výrazně dotklo.

V následujících dnech zároveň dopisem požádám naší paní eurokomisařku Jourovou, aby se od jednání šéfa Evropské komise v této věci distancovala.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama