ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.09.2020 15:01:00

Viník by měl být exemplárně potrestán

Viník by měl být exemplárně potrestán

Komentář na facebookovém profilu k ekologické havárii v řece Bečvě

 Samozřejmě sleduji případ otravy desítek tisíc ryb v řece Bečvě, které zabil kyanid. Kontaminace zničila život přibližně na čtyřiceti kilometrech řeky. Takovýto čin velmi tvrdě odsuzuji.

Vím, že v tomto směru koná jak Česká inspekce životního prostředí, tak také orgány činné v trestním řízení, kterým důvěřuji. Nemohu vstupovat do jejich práce a věřím, že případ důsledně prošetří a dopadnou viníka. Ten by však měl být exemplárně potrestán. Bohužel jsem se z médií dozvěděl, že mu hrozí maximálně půl roku vězení, nebo jen zákaz činnosti. To je dle mého názoru naprosto směšný trest – zvláště s ohledem na škody, které v podobných případech mohou být způsobeny. A nejde jen o ryby, které uhynuly po desítkách tisících. Řada lidí například vodu z potoků a řek používá k zalévání svých záhonků se zeleninou a podobně. V některých menších vodních tocích zvláště na vesnicích si hrávají děti.

Tento případ nesmí upadnout v zapomnění a je třeba minimalizovat rizika podobných neštěstí. Policie však především musí pachatele dopadnout a soudy jej následně tvrdě potrestat, to považuji za naprostou prioritu, aby se již podobné činy neopakovaly.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama