JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

13.02.2020 11:12:21 - Miro MOODS

Takhle celá Vláda hospodaří ?

Paní ministryně,
jeden se nestací divit jak se v ČR hospodaří s penězi daňových poplatníků. U nás se to rojí lidskoprávníma organizacema, které ,,páchají dobro" po celém Světě a doma šíří politický aktivismus?
U nás doma se sdružují ve snaze dělat politické křoví Milionu chvilek pro demokracii. To asi v mezičase, kdy se čeká na přidělení grantů ze státní pokladny? Nerozumím tomu. Vy jako Vláda hledáte úspory, rozšiřuje se EET a na druhou stranu rozhazujete za projekty neziskových organizací, u kterých se nedá zjistit skutečná náplň a rozsah práce.
Viz... https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Nadechnete-se-Jeste-jednou-Smlouva-Cloveka-v-tisni-za-13-mega-Konzultace-za-ucelem-koordinace-synergie-implementace-iniciativy-negace-duplicity-diseminace-jo-ctete-dobre-613395
Máme tomu rozumět tak, že si tyto aktivisty (kupujete)hýčkáte, aby nedemonstrovali proti vládě spolu s Milionem chvilek? Kdy konečně udělá Vláda pořádek a bude se chovat zodpovědně?

Miro MOODS.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.04.2020 19:54:15 - JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.
Dobrý den,

naše vláda si nikoho nekupuje. Naopak, financování neziskového sektoru se věnujeme intenzivně. Už během přípravy státního rozpočtu na rok 2019 jsem apelovala na ostatní ministry, aby výdaje na dotační tituly, kde jsou nejčastějšími příjemci neziskové organizace, byly vynakládány efektivně a aby u těchto výdajů byl patrný jednoznačný přínos. A toho se držím i nadále. Už dnes ale hospodaření neziskovek podléhá důsledné kontrole v rámci každoročního finančního vypořádání.

Pro mě jako ministryni financí je velmi důležitý projekt nového systému sledování všech příjemců finančních prostředků ze státního rozpočtu, který zahrnuje i právě neziskové organizace. V rámci Státní pokladny jsou tak nově provázána čísla účtů s IČ jednotlivých příjemců a díky tomu máme přehled o tom, kolik které IČ získalo celkem prostředků ze státního rozpočtu.

S úctou
Alena Schillerová