JUDr., Bc. Richard Pokorný, Ph.D.

Raději čestného nepřítele než nečestného přítele.
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.03.2021 22:42:16

Další hlubokomyslná úvaha mladšího Klause

Další hlubokomyslná úvaha mladšího Klause

Mladší Klaus svého času hájil právo šířit nesmysly. Nejspíš jej sám hodlá hojně využívat.

Nepřekvapí, že anarchokapitalista Klaus starší, má dle svého syna lehký průběh koronaviru. Při jeho penězích a kontaktech by cokoliv jiného bylo velkým překvapením. On rozhodně nebude tím, kdo ponese negativní důsledky covidové anarchie, kterou zde mnoho měsíců mocně podporuje.

Spíš překvapí neuvěřitelná bezobsažnost "epidemiologické úvahy" jeho syna. Anebo spíš taky nepřekvapí. Stačí se podívat na stránky Trikolory, kde se to v Klausovo článcích neuvěřitelnými nesmysly jen hemží. Některým jsem se věnoval již v článcích níže. Reagovat na každou by bohužel znamenalo nedělat nic jiného.

Klaus mladší samozřejmě kritizuje všechno, co nevymyslel on, jeho otec či jejich nohsledové. Nyní se pustil do médií kvůli absenci "jasného návodu", co mají dělat lidé nakažení koronavirem. Trochu to připomíná jeho otce, který kdysi chtěl po Ústavním soudu definitivní a neměnný výčet, co náleží mezi komponenty materiálního ohniska ústavnosti. Každý (přinejmenším ústavní) právník rozumí tomu, proč je to rovno požadavku určit definitivní a neměnný výčet toho, co znamená třeba spravedlnost.

Klaus mladší ve své obvyklé neznalosti nejspíš netuší, že ke koronaviru existuje mnoho podrobných materiálů kupř. na stránkách Ministerstva zdravotnictví, tak i informačních linek, ať už centrálních, krajských, info linky nemocnic apod. Kromě toho řada pacientů je v kontaktu především se svými praktickými lékaři, s nimiž mohou změny svého stavu konzultovat. Pokud dojde k výraznému zhoršení, rozhodne o dalším postupu zpravidla dispečink RZS.

Média přece nemohou suplovat tyto odborné komunikační kanály či formulovat nějaká "obecně závazná doporučení", při jaké teplotě si vzít Paralen a kolikrát denně si měřit teplotu. Od toho jsou zdravotníci, kteří pacienta poučí již při pozitivním testu, a ve vazbě na průběh onemocnění operativně doporučují konkrétní postup. Žádné "rady" v médiích přece nemohou být náhradou oficiálních zdrojů, kupř. webových stránek ministerstva zdravotnictví. Na ty však Klaus samozřejmě radši nechodí, neb jeho otce si zde dovolili označit dezinformátorem. A to se u Klausů neodpouští, považte tu drzost.

Ještě poznámku ke Klausovo úvaze na téma "antibiotika". Kdyby původcem covid byla bakterie a nikoliv virus, zápal plic jím způsobený by skutečně bylo možné primárně léčit antibiotiky, a tato nemoc by nepředstavovala ani desetinu současného problému. Jak by ale měl vědět i totální nevzdělanec (natož bývalý ředitel gymnázia), na virové infekce jsou antibiotika neúčinná. Antibiotika se u pacientů s těžkým průběhem covidu podávají jen v souvislosti s případnou bakteriální infekcí nasedající na původní virový zánět, což je vyhrazeno téměř vždy podmínkám hospitalizace, a obvykle intenzivní péče. A specifické antivirotikum s jednoznačnou účinností prozatím nemáme. 

Je samozřejmé, že nikdo nemůže rozumět všemu. Soudný člověk si to ale uvědomuje, a mluví jen k tématům, o nichž má alespoň elementární představu a neříká nesmysly. Tím spíš, když coby poslanec zastupuje zájmy voličů (a mocenské choutky má mnohonásobně větší), a je placen z peněz daňových poplatníků. Pokud už cítí neodolatelnou potřebu se mimo svůj vědomostní záběr vyjádřit, poradí se nejdřív s odborníkem. Mlčet k tomu čemu nerozumí je však neslučitelné s Klausovo představou, že rozumí všemu, a radit se s odborníky zase neslučitelné s hypertrofií jeho ega. Pro občany z toho plyne důležité poučení, jak by v Klausovo režii vypadalo řízení státu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama