JUDr. Bohumil Šimek

  • BPP
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.04.2020 16:13:00

Do Chytré karantény jsou v kraji napojeny hygienická stanice, armáda i záchranka

Do Chytré karantény jsou v kraji napojeny hygienická stanice, armáda i záchranka

Z dnešního jednání krajského krizového štábu:

Krizový štáb se sešel dnes dopoledne. Byli jsme krajským hygienikem informováni o aktuální epidemiologické situaci na jižní Moravě. Pozitivní je zejména informace o deseti uzdravených pacientech a skutečnost, že nárůst nakažených za posledních 24 hodin v našem kraji je pouze o 5 osob. Nicméně celkové číslo se blíží 180, proto vyzývám občany k trpělivosti a k dodržování všech nastavených pravidel. Chrání tím sebe i své nejbližší. Co se týká chytré karantény, tak do systému je aktuálně napojena Krajská hygienická stanice, Armáda ČR, ZZS JMK. Postupně se budou napojovat další složky IZS a další subjekty v rámci procesu epidemiologických šetření. K těmto účelům nám do regionu dorazilo z ústředního krizového štábu 2000 kusů odběrových sad, které budou prostřednictvím ZZS JMK rozděleny jednotlivým odběrovým týmům v regionu (sanitky ZZS, odběrová místa Brno a Břeclav i 5 týmů chytré karantény AČR). 

V této souvislosti jsme řešili v návaznosti na odběry nedostatečnou zásobu PCR setů. Oslovili jsme s tímto požadavkem ústřední štáb COVID, MZ ČR a budu to dnes řešit také na videokonferenci. Nicméně podrobnosti bude nadále o tomto pilotním projektu poskytovat Ministerstvo zdravotnictví. Dále jsem byl informován, že bez větších problémů probíhají repatriace - návraty lidí ze zahraničí -, které zajišťuje PČR spolu s krajskou hygienou. Vzhledem k tomu, že nedílnou součástí procesu rozdělování ochranných prostředků jsou naše obce s rozšířenou působností, nabídl jsem starostům těchto obcí se v nejbližších dnech pravidelně informovat formou videokonferencí, jak to již funguje na centrální úrovni. Tyto konference by plnily funkci informační a také by našemu krajskému štábu poskytly zpětnou vazbu od jednotlivých starostů.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama