JUDr. Hana Kordová Marvanová

  • BPP
  • Praha 11
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.08.2019 11:21:00

Kdo nezná svou minulost, je odsouzen ji opakovat

Kdo nezná svou minulost, je odsouzen ji opakovat

Komentář na facebookovém profilu k záměru založit Muzeum paměti XX. století

 Přesně před rokem jsme vyhlásili náš záměr založit v Praze muzeum, které bude připomínat zločiny totalitních režimů a hrdiny, kteří dokázali za svobodu bojovat. Prosadili jsme to do programu pražské koalice, takže muzeum má širokou podporu v pražském zastupitelstvu.

Založení muzea podpořilo podpisem pod Srpnovou deklaraci 30 nevládních organizací, například Post Bellum, Konfederace politických vězňů, Centrum pro dokumentaci zločinů totality, Člověk v tísni a další. Věřím, že se nám tento záměr podaří schválit a v Praze vznikne Muzeum paměti XX. století po vzoru podobných muzeí v Polsku, Maďarsku, Německu, Izraeli nebo v USA.

Jak se říká: "Ten, kdo nezná svou minulost, je odsouzen ji opakovat"

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama