JUDr. Jiří Pospíšil

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.12.2021 16:25:00

Je načase, aby utrpení a strádání zvířat v dálkových transportech skončilo

Je načase, aby utrpení a strádání zvířat v dálkových transportech skončilo

Komentář na facebookovém profilu k životním podmínkám zvířat během přepravy

Zásadně odmítám dálkové transporty hospodářských zvířat. Vozit zvířata v přecpaných vozech tisíce a tisíce kilometrů, vystavená často otřesným podmínkám, aby nakonec skončila vystrašená a zubožená na jatkách, mi přijde šílené.

Debata o tom, jak moc problematické jsou dálkové transporty hospodářských zvířat převážených na jatka, se vede už dlouho. Více než rok se na půdě Evropského parlamentu zabýváme informacemi od občanů a nevládních organizací se závěry, že dochází k porušování životních podmínek zvířat a je nutné přijmout nová opatření!

Po Novém roce bude výbor ANIT vyzývat komisi a země EU, aby zvýšily své úsilí o respektování dobrých životních podmínek zvířat během přepravy. Mimo jiné např. zavést přísnější kontrolu a podmínky přepravy zvířat do zemí mimo EU, zakázat přepravu velmi mladých zvířat, zavést povinné kamerové systémy v přepravních prostředcích, zejména při nakládání a vykládání zvířat, zaznamenávání teplot, vlhkosti a čpavku v přepravních vozech.

Jako europoslanec se plně ztotožňuji se závěry výboru a doufám, že až se o těchto návrzích a doporučeních bude zkraje příštího roku hlasovat na plenárním zasedání, tak se jim dostane široké podpory. Musí!

Je načase, aby tohle nesmyslné utrpení a strádání zvířat skončilo. A já pro to udělám vše, co bude v mých silách…

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama