JUDr. Jiří Pospíšil

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.03.2020 11:17:00

Praha hází podnikatelům v hlavním městě záchranné lano

Praha hází podnikatelům v hlavním městě záchranné lano

Předseda pražské TOP 09 Jiří Pospíšil představil minulý týden koaličním partnerům plán, jak podpořit malé podnikatele a živnostníky v hlavním městě. Jednal o odpuštění nájmů, finanční výpomoc pro živnostníky nebo o investičních prioritách města.

Současná opatření vlády, která mají zamezit šíření koronavirové nákazy, budou mít nejvíce dopad na drobné podnikatele a živnostníky v hlavním městě, kteří mají již skoro dva čtyři zavřené provozy.

„Již minulý týden jsme prosadili odložení, a v některých případech odpuštění nájmu pro podnikatele, kteří sídlí v pražských nemovitostech, a to po celou dobu trvání mimořádného stavu. Jedná se o rychlé opatření, kterým jsme ihned reagovali na nastalou situaci. Nyní je zřejmé, že pokud bude krize trvat déle než tři měsíce, nevyhneme se tomu, abychom těmto malým podnikatelům a živnostníkům nájmy zcela odpustili,“ říká předseda pražské TOP 09 Jiří Pospíšil. „Chci také otevřít debatu nad tím, jak pomoci podnikatelům, kteří sídlí v soukromých prostorách,“ dodává Pospíšil.

Předseda TOP 09 Jiří Pospíšil dále navrhne radě města opatření, které TOP 09 podporuje celostátně, totiž jednorázovou dotaci pro podnikatele ve výši 45 tisíc korun. Ta by mohla být rozložená do třech měsíců jako forma odškodnění pro malé podnikatele a živnostníky.

„Musíme se také na koaličním jednání vrátit k tématu investičních priorit. Investice města v půlce roku byly opravdu tristní. Nyní budeme muset více investovat tak, abychom co nejrychleji znovu rozhýbali ekonomiku města,“ dodává Pospíšil.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama