JUDr. Jiří Pospíšil

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.04.2020 14:01:00

Zvláště tristní je přístup vlády k malým a středním podnikatelům v Praze

Zvláště tristní je přístup vlády k malým a středním podnikatelům v Praze

TOP 09 Praha vyzývá ministra Havlíčka, aby urychleně připravil program bezúročných půjček i pro pražské podnikatele.

Krajské předsednictvo TOP 09 Praha vyzvalo ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka, aby urychleně připravil program COVID III, který zajistí další bezúročné půjčky pro české podnikatele, včetně těch pražských.

Program COVID II, který živnostníkům, malým a středním podnikatelům usnadňuje přístup k provoznímu financování, byl spuštěn minulý týden. Program však není určen pro pražské podnikatele.

„Současná vláda pro české podnikatele, především pro ty malé a střední, toho dosud moc neudělala. Zvláště tristní je přístup vlády k malým a středním podnikatelům v Praze, přitom ekonomika v Praze je nejvíce ohrožena. Krajské předsednictvo TOP 09 Praha proto vyzývá ministra Havlíčka, aby urychlil přípravu přislíbeného programu COVID III, který má být pro všechny podnikatele v celé České republice a má do české ekonomiky přinést další desítky miliard bezúročných půjček,“ říká předseda TOP 09 Praha Jiří Pospíšil.

Pražští radní v pondělí schválili program COVID Praha, který má pomoci pražským podnikatelům zvládnout krizovou situaci způsobenou vyhlášením nouzového stavu. V rámci programu by se tak skrze bezúročné půjčky mohla dostat k pražským podnikatelům až jedna a půl miliardy korun. Podle TOP 09 Praha jde však pouze o částečné řešení.

„COVID Praha pomůže pouze zlomku pražských podnikatelů, v zásadě supluju či doplňuje COVID II, který Prahu vynechává. Podle ekonomických odhadů by pražští podnikatelé potřebovali zhruba 5 miliard korun v podobě bezúročných úvěrů. To žádný dosavadní program nepřináší, a proto vyzýváme ministra Havlíčka, aby urychleně spustil COVID III, který zbylé potřebné peníze nabídne,“ dodává Pospíšil.

Usnesení krajského předsednictva TOP 09 Praha:

“Krajské předsednictvo TOP 09 Praha vyzývá ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka, aby co nejdříve, ideálně v řádech dnů, spustil přislíbený program COVID III, který i pražským podnikatelům konečně nabídne bezúročné půjčky. Bez urychleného spuštění programu hrozí velké části malých a středních podnikatelů v Praze likvidace.”

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama