JUDr. Jiřina Rippelová

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.02.2012 15:06:50

Gymnázium slaví. Je mu dvě stě let

Gymnázium slaví. Je mu dvě stě let

Na svá školní léta snad každý z nás vzpomíná s nostalgií a rád. I o to se snažili studenti a pedagogové z klatovského gymnázia, když připravovali výstavu v atriu kulturního domu.

Nese název „Po časové ose“ a je jedním z příspěvků k letošnímu dvousetletému jubileu této klatovské střední školy.

Věřím, že spousta návštěvníků výstavy se u jednotlivých panelů vrátila o řadu let zpátky. Nad fotografiemi z Halířova memoriálu, oblíbeného lehkoatletického závodu, si někteří vybavili sportovní úspěchy svých spolužáků. Nad seznamy pedagogů si většina z nich vybavila svého nejoblíbenějšího učitele, jeho typické hlášky, jeho chování, nebo i to, jak je doprovázel na lyžařský výcvik, nebo třeba branný kurz.

Autoři výstavy ale nepohlíželi jen do vzdálené historie, školu představují v širokém záběru. Nezapomněli samozřejmě na osobnosti se školou spojených. Věnují se jazykové výuce, možnostem, které dnešní studenti mají. Od výuky kdysi netradičních jazyků, jako například španělština, až po nejrůznější zájezdy nebo výměnné pobyty studentů.

Za zmínku stojí i panel mapující projekt Výuka Šumavou. Se třemi tématy se k dvanácti školám ze Šumavy přidali také klatovští gymnazisté. A spousta písemného a hlavně obrazového materiálu na výstavě se věnuje školnímu fotokroužku, tamnímu pěveckému sboru, výtvarnému kroužku nebo přípravám a průběhu tradičního pochodu Gymnaziální padesátka.

Klatovští gymnazisté a hlavně pedagogové chtějí letošní výročí školy oslavit s důstojností a pompézností. A tak mají až téměř do konce roku vždy něco zajímavého připraveno. Například v dubnu chystají pochod Gymnaziální padesátka. V červnu se vydají na průvod městem doplněným o koncert na náměstí. Na říjen se chystají dny otevřených dveří. A v listopadu oslavy vyvrcholí slavnostním shromážděním a plesem gymnázia.

Lidem se k narozeninám přeje: všechno nejlepší a hodně zdraví i štěstí. Klatovskému gymnáziu přeji dlouhá léta, spokojené pedagogy a spoustu studentů, kteří budou s láskou na svá školní léta vzpomínat.

Jiřina Rippelová

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama