JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.03.2010 17:05:05

Prohlášení Michala Haška ke kandidatuře do Poslanecké sněmovny

Prohlášení Michala Haška ke kandidatuře do Poslanecké sněmovny

Jihomoravský hejtman Michal Hašek dnes vydal tiskové prohlášení, týkající se jeho kandidatury do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Reaguje v něm na kuloárové dohady médií z posledních dnů.

Dnes odpoledne jsem oznámil své rozhodnutí přijmout nabídku vedení ČSSD a pana předsedy Jiřího Paroubka a být jednou z tváří předvolební kampaně ČSSD do parlamentních voleb s odpovědností za oblasti zemědělství, venkova a regionálního rozvoje.

V případě volebního vítězství ČSSD jsem připraven nést za tyto oblasti odpovědnost také v centrální politice s akcentem na koordinaci a komunikaci mezi vládou ČR a kraji.

 Domnívám se, že tato úzká komunikace v oblasti regionální politiky bude významným předpokladem pro úspěšné společné zvládnutí ekonomické krize státem i kraji. Dlouhodobě také prosazuji posílení kompetencí ministerstva zemědělství o problematiku venkova, neboť jsou to neoddělitelné oblasti a český i moravský venkov si takovéto sjednocení kompetencí státu pod jednu střechu se zemědělstvím už dlouho zaslouží.

V otázce případné kandidatury do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR se důrazně ohrazuji proti spekulacím o tom, že bych chtěl či dokonce měl být volebním lídrem na jižní Moravě, v Pardubickém, Královéhradeckém či Karlovarském kraji.

Neusiluji ani o žádné špičkové místo na jihomoravské kandidátce ČSSD. Pokud ČSSD na jižní Moravě usoudí, že moje symbolická účast na kandidátce přispěje k výraznému volebnímu úspěchu ČSSD v parlamentních volbách, jsem připraven v zájmu ČSSD i jižní Moravy takovouto symbolickou účast na kandidátce přijmout jako výraz podpory ČSSD, našeho programu, Bohuslava Sobotky jako jihomoravského lídra a celého týmu kandidátů.

 

Mgr Michal Hašek

hejtman Jihomoravského kraje

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama