JUDr. Michal Hašek

  • PRO
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.03.2010 9:59:29

Výzva Američanům: Prosazujte také účinná pravidla pro lobbing

Výzva Američanům: Prosazujte také účinná pravidla pro lobbing

BRNO - Předseda Rady Asociace krajů ČR Michal Hašek dnes dopisem Americké obchodní komoře reagoval na její záměr přispět ke změně pravidel pro zadávání veřejných zakázek v ČR.

Dnešní Hospodářské noviny přienesly informaci o aktivitě Americké obchodní komory v ČR, která má zájem připravit rozsáhlou změnu pravidel pro zadávání veřejných zakázek u nás.

Jako šéf Asociace krajů ČR tuto iniciativu vítám a vnímám ji jako pokus předložit efektivnější a transparentnější pravidla veřejných tendrů. K tomuto tématu Asociace krajů ČR ráda přispěje svými poznatky a návrhy.

Zároveň vyzývám Americkou obchodní komoru, aby s návrhy týkajícími se veřejných zakázek spojila také iniciativu směřující k standardní úpravě lobbingu v legislativním i exekutivním prostředí ČR s využitím bohatých zkušeností z fungování právní úpravy USA v této oblasti.

Za Asociaci krajů jsem připraven se podílet na takovéto aktivitě. O tom jsem dnes informoval Americkou obchodní komoru svým dopisem.

 

Michal Hašek,

předseda Asociace krajů ČR a hejtman Jihomoravského kraje.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama