JUDr. Miroslav Antl

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.07.2015 16:37:28

Nemocnice v Rychnově dostane 300 milionů, rýsují se nové operační sály

Nemocnice v Rychnově dostane 300 milionů, rýsují se nové operační sály

V dnešní MF Dnes (příloha Královéhradecký kraj) vyšel další článek o rychnovské nemocnici.

 http://hradec.idnes.cz/nemocnice-v-rychnove-dostane-injekci-300-milionu-fri-/hradec-zpravy.aspx?c=A150723_2179102_hradec-zpravy_pos

Přinášíme i celé odpovědi senátora Miroslava Antla na dotazy redaktorky Štěpánky Tůmové.

Vážený pane doktore Antle,

mohla bych Vás poprosit o krátké vyjádření k investici 300 mil. Kč. pro nemocnici Rychnov n. K., pro MF DNES a 5+2?

 Děkuji.

S pozdravem

Štěpánka Tůmová

Zdravím Vás - a stručně reaguji:

 1. Když jste se účastnil jednání na ministerstvu zdravotnictví, můžete tedy potvrdit, že kraj momentálně uvažuje o dvoupatrové přístavbě s centrálním a urgentním příjmem, centrálními operačními sály, dospávacími pokoji a JIP. Jde mi spíš o to, zdali se investice do Rychnova třeba neposunula diametrálně k jinému řešení?

 Jako tamní senátor, který se o rychnovskou nemocnici intenzivně zajímá už několik let, ale i coby předseda Dozorčí rady Oblastní nemocnice Náchod, a.s., pod kterou naše nemocnice spadá, vím, že nedávno (20.7.2015) nemocnici v Rychnově nad Kněžnou navštívil nový předseda Představenstva Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje, a.s., pan ing. Miroslav Procházka, Ph.D., který se mj. vyptával na možnosti řešení a další případné varianty uplatnění předmětné investice, ale v tuto chvíli určitě stále platí původní záměr, který jste Vy popsala ve své otázce… Takže lze konstatovat, že investice se k jinému řešení neposunula. A podle mého názoru by se ani neměla měnit, když na přípravách už pracují odpovědní řídící pracovníci ministerstva zdravotnictví i naši specialisté na Krajském úřadu Královéhradeckého kraje.

2. Myslíte si, že to bude klíčová investice pro Rychnov?  Spíše možná začátek dalších nutných přestaveb, výměny vybavení?

 Je to zcela jednoznačně zásadní investice pro celé Rychnovsko, když tato je zahrnuta do komplexní investice pro zónu Kvasiny (Auto škoda a.s.) na základě závazně schváleného vládního memoranda. A pokud jde o investice do samotné nemocnice, předpokládám se, že z přidělované částky ve výši 300 milionů korun, by mělo jít 240 na přestavbu a 60 milionů do vybavení. Aspoň doufám, že to tak bude, neb jsme se tak opakovaně domluvili…

Ať se Vám daří!

Miroslav Antl

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama