JUDr. Miroslav Antl

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.12.2017 10:06:38

POZOR NA ADVENTNÍ VEČÍRKY = "PORADNA"

POZOR NA ADVENTNÍ VEČÍRKY = "PORADNA"

Dotaz typu "silvestrovský".

DOTAZ:

Šofér

Týká se to alkoholu za volantem. Včera jsme měli vánoční večírek a k večeři jsem vypil 8-9 piv (0.5L) a k dezertu jsem si dal ještě 5 až 6 vodek. Proto jsem se rozhodl nechat auto u restaurace a odjel jsem domů autobusem. Po cestě jsem si všiml policejní hlídky, jak staví a pokutují ostatní auta, ale autobus nechali projet. Takže jsem se domů dostal bezpečně a bez stresu. To mě skutečně potěšilo.

A teď můj dotaz. Autobus mi stojí za barákem, nevíte, jak bych ho mohl nenápadně vrátit?

ODPOVĚĎ:

Trochu jste mne pobavil, pane „Šofére“ = dotaz typu „silvestrovský“ J

Obecně se doporučuje v takovém stavu nejezdit autem, ale MHD. Takže Vaše rozhodnutí bylo z tohoto pohledu správné. Za pochvalu určitě stojí, že jste nepřibral žádné další cestující, zejména děti (které už rovněž ochutnávají a slaví – některé od útlého věku).

Ale k Vašemu dotazu:

Pokud firma autobus už postrádá, bude pro Vás zřejmě obtížné ho vrátit, neb jste se mj. /prokazatelně) dopustil přečinu neoprávněného užívání cizí věci podle § 207 trestního zákoníku. A zdůrazňuji, že doznání je výrazná polehčující okolnost.

Pokud byste ho chtěl nechat někde na opuštěném místě, bude to určitě snazší, než kdybyste domů přijel tramvají či trolejbusem :-)

No, Vy to (zas) určitě nějak šikovně vyřešíte…  :-)

Mějte všichni pohodový, radostný a hlavně zdravý závěr roku – a ten další zahajte co nejlépe (ve vlastním – a za vlastní J )

Mirek Antl

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama