JUDr., PhDr., Zdeněk Ondráček, Ph.D.

  • KSČM
  • Trutnov
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.10.2016 10:22:00

K výrokům ministra kultury

K výrokům ministra kultury

Projev na 50. schůzi Poslanecké sněmovny 26. října 2016

 Vážené ministryně, vážení ministři, kolegyně a kolegové,

omlouvám se, že trošku narušuji chod této schůze, ale přicházím před vás s tím, abychom dnes po státním rozpočtu schválili nový bod programu, který by se nazýval postoj předsedy vlády k výrokům ministra kultury o tom, že Česká republika by mohla být jednou ze spolkových zemích Německa.

Ono nestačí, že ministr české vlády se bratříčkuje se Sudeťáky a nazývá je "milí kolegové". On se v pondělí na semináři, který uspořádal Křesťansko-demokratický institut v Malostranské besedě, vyjádřil tak, že čistě teoreticky bychom mohli být jednou ze spolkových zemí Německa, protože naše ekonomika je navázaná na ekonomiku Spolkové republiky, a myslím, že tomu také vděčíme za velmi úspěšný hospodářský rozvoj naší země.

Domnívám se, že Česká republika je stále svrchovaný stát a ministr vlády České republiky by měl vystupovat v rámci Ústavy České republiky a podporovat svrchovanost státu. To, jak ministr kultury v poslední době vystupuje, a nebudu se teď vracet ke kauze, která to tady jitří, včera jsem to jasně formuloval, pokud pan ministr chce hrát sólovou hru, tak ať jde hrát sólový sport. Pokud chce být v kolektivu a kolektivem je vláda České republiky, tak ať kope za ten kolektiv.

Takže vážené kolegyně, kolegové, pokud vám toto nestačí k tomu, abychom o těchto věcech diskutovali, tak nevím, co bude muset přijít příště.

Děkuji za vaši pozornost a případnou podporu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama