ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.03.2015 13:30:49

Jsem pro bezplatné očkování seniorů proti pneumokoku

Jsem pro bezplatné očkování seniorů proti pneumokoku

Sněmovnou v posledních týdnech burácí téma očkování. Každý se cítí být odborníkem, ví, co je pro jeho dítě nejlepší. Teď pominu návrhy na to, aby očkování dětí bylo dobrovolné, a zaměřím se na očkování seniorů starších šedesáti pěti let.

Zasedání zdravotního výboru V rámci projednávání zákona, který upravuje například očkování, se na mě obrátila Rada seniorů ČR s žádostí, jestli bych nepředložila pozměňovací návrh, který by umožnil důchodcům bezplatné očkování proti pneumokokovým infekcím. Já s jejich požadavkem souhlasím. Uvědomuji si, že bezplatné očkování by stálo státní kasu peníze navíc. Na druhé straně by však stát ušetřil, aspoň podle mého názoru, mnohem větší peníze za léčbu pneumokokových infekcí. Staří lidé se neumějí vyrovnat s nákazou tak rychle jako občané v produktivním věku. Jejich léčení je zdlouhavé a mnohdy si vyžádá hospitalizaci v nemocnici. To všechno jsou peníze, které by se daly ušetřit, pokud by byli senioři očkováni. A to nemluvím o tom, kolik seniorů na komplikace s pneumokokovou infekcí každoročně zemře.

Jsem přesvědčena, že bezplatné očkování by seniorům velmi pomohlo. A ostatně i nám všem. Nikdo přeci nechce, aby jejich maminka, tatínek, babička, dědeček byli vážně nemocní jen kvůli tomu, že nebyli očkovaní.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama