ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.04.2015 12:02:00

Sociální péče, to je i hospic, rehabilitace či sociální hospitalizace

Sociální péče, to je i hospic, rehabilitace či sociální hospitalizace

Téměř čtyřicítka poslanců Parlamentu ČR zavítala ve středu 22. dubna do Libereckého kraje, a to v rámci pilotního projektu, kdy sněmovní Výbor pro zdravotnictví a Výbor pro sociální politiku připravil společný výjezd do vybraného regionu.

V Libereckém kraji budou poslanci do pátku 24. dubna, čeká je zde náročný program. S představiteli kraje, vybraných měst, obcí a institucí budou debatovat o tématech z oblasti zdravotnictví a sociální politiky, o tom, co se v kraji podařilo uskutečnit, o výzvách i problémech.

Jako první bod programu je společné jednání výborů s představiteli kraje na Krajském úřadě v Liberci, následně se delegace rozdělí. Členové Výboru pro zdravotnictví společně s hosty z Ministerstva zdravotnictví ČR a za doprovodu radního Libereckého kraje pro zdravotnictví Petra Tulpy mimo jiné navštíví Ústav chirurgie ruky a plastické chirurgie ve Vysokém nad Jizerou, Krajskou nemocnici v Liberci a Nemocnici Jablonec nad Nisou. Setkají se rovněž s primátory Liberce a Jablonce nad Nisou a Horská služba ČR jim v Bedřichově předvede ukázku svojí práce.

Členové Výboru pro sociální politiku společně s náměstkyní rezortu sociálních věcí Lenkou Kadlecovou navštíví Domov a Centrum aktivity v Hodkovicích nad Mohelkou, Úřad práce v Liberci, Domov důchodců Pohoda v Turnově, Sociálně terapeutické dílny pro duševně nemocné a zdravotně postižené Fokus v Semilech, Domov důchodců v Rokytnici nad Jizerou, Domov seniorů v Liberci – Františkově a jednat budou rovněž s představiteli krajské Asociace poskytovatelů sociálních služeb.

Ve čtvrtek odpoledne je na programu společné jednání výborů. „Oblasti zdravotnictví a sociální politiky se velmi prolínají, a to nejen v Libereckém kraji. Náš region trápí řada věcí, nezaměstnanost a sociální problémy v lokalitách, kde byl utlumen průmysl, podfinancování sociálních služeb, nedostatek lékařů a zdravotnického personálu,“ říká poslankyně Jana Pastuchová, která byla v roce 2013 zvolena do poslanecké sněmovny právě za Liberecký kraj, je místopředsedkyní Výboru pro sociální politiku a zároveň členkou Výboru pro zdravotnictví.

,,Problematika zdravotně - sociální péče je velmi široká a dotýká se nás všech. Nejde jen o financování ošetřovatelské péče v pobytových zařízeních sociální péče, ale i o sociální hospitalizaci, dlouhodobou péči a ucelenou sociální rehabilitaci a v neposlední řadě také o péči hospicovou. Proto jsem velmi ráda, že se tato problematika dostává na pořad společného jednání obou výborů,“ doplňuje poslankyně Jana Hnyková zvolená rovněž za Liberecký kraj a členka obou výborů.

Poslanecké výbory vyjíždí do vybraných krajů pravidelně. Osobní návštěvy a setkávání jim pomáhají poznat specifické problémy regionů a získávat podněty pro přípravu dalších zákonů. 

Jana Hnyková, poslankyně, členka výboru pro sociální politiku a výboru pro zdravotnictví 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama