Jaroslav Doubrava

  • S.cz
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.06.2022 9:48:12

Lhaní o energetické krizi a jakýsi Biden

Lhaní o energetické krizi a jakýsi Biden

Zprávy Bidenovy administrativy o nejhorší inflaci za čtyřicet let se změnily tolikrát, že to je až směšné. Jak bylo uvedeno v Asia Times ( https://asiatimes.com/2022/06/biden-loses-the-inflation-blame-game/ ) za to nemůže globální zloduch Putin.

 

Lhaní o energetické krizi a jakýsi Biden

Zprávy Bidenovy administrativy o nejhorší inflaci za čtyřicet let se změnily tolikrát, že to je až směšné. Jak bylo uvedeno v Asia Times ( https://asiatimes.com/2022/06/biden-loses-the-inflation-blame-game/ ) za to nemůže globální zloduch Putin.

Článek upozorňuje, proč američtí a evropští spotřebitelé mezitím platí nejvyšší ceny ropy v historii, s výjimkou krátkého prudkého nárůstu během finančního krachu v roce 2008.

V Asia Times je uvedeno: „Biden 10. června 2022 obvinil z inflace chamtivé zahraniční lodní společnosti, americké farmaceutické společnosti a americký ropný průmysl obecně.

14. dubna Biden nabídl toto překvapující tvrzení: "To, co lidé nevědí, je, že 70% nárůstu inflace bylo důsledkem Putinova zvýšení cen kvůli dopadu na ceny ropy. Sedmdesát procent." To vyvolalo smích ověřovatelů faktů ve Washington Post, pro-Bidenových novinách.

Prakticky ke všem nárůstům cen pohonných hmot a potravin došlo předtím, než Rusko 24. února akci na Ukrajině začalo.

Putin se jim hodil

Zvýšení cen, které vyplynulo z ukrajinské války, samozřejmě nemělo nic společného s Putinovými akcemi – Rusko nesnížilo produkci ropy nebo potravin – ale spíše je to spojeno s protiruskými sankcemi, které ztížily prodej ruské ropy. Určité zvýšení cen obilí lze přičíst neschopnosti Ukrajiny přepravit svou sklizeň k zákazníkům.

Energetická inflace byla před válkou na Ukrajině v plném proudu, protože domácí produkce ropy v USA se nikdy nevrátila na svůj vrchol před COVID na začátku roku 2020.

Nepřátelství Bidenovy administrativy vůči těžbě fosilních paliv jako ústupek progresivnímu křídlu Demokratické strany, vytvořilo nepřátelské prostředí pro investování do ropného a plynárenského průmyslu…

Sankce se obrátili proti lidem u benzínových pump

Aby toho nebylo málo, sankce, které Spojené státy, Evropa a Japonsko uvalily na Rusko, rozdělily ropný trh na dvě úrovně. Čína a Indie, které se odmítly účastnit sankcí, nakupují obrovské množství ruské ropy se slevami 30% nebo více. Podle společnosti Rystad Energy Research vzrostl asijský dovoz ruské ropy během března až května o 347% ve srovnání se stejným obdobím roku 2021. Indický dovoz ruské ropy, uvedla analytická firma, vzrostl téměř 7krát, což z Ruska činí většího dodavatele do Indie než Saúdská Arábie.

Američtí a evropští spotřebitelé mezitím platí nejvyšší ceny ropy v historii, s výjimkou krátkého prudkého nárůstu během finančního krachu v roce 2008.“

Asia Times lze věřit

Upozornit na dlouhou pasáž článku považuji za důležité, protože obsahuje kompetentní informace. Proto na „Prvních zprávách“ nebo na webu „Argument“ (nezávislý, český a slovenský analytický a komentátorský web) upozorňují na nejdůležitější články z Asia Times, který čte více než 3 miliony lidí ve 30 zemích.

Je největší anglicky psanou celoasijskou digitální zpravodajskou platformu. Dvě hlavní redakce Asia Times jsou v Bangkoku a Hongkongu. Ty jsou podporovány kancelářemi v Soulu, Pekingu, Singapuru a New Yorku.

                                                                                                                                                                                                                                                                    Jaroslav Doubrava

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama