Jaroslav Doubrava

  • S.cz
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,41. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.01.2013 15:49:37

Zeman řekl v roce 1990, co platí i dnes

Zeman řekl v roce 1990, co platí i dnes

V úterý se na internetu objevilo, že názor na odsun, který teď vyčítá svému soupeři Karlu Schwarzenbergovi, Miloš Zeman zastával a otevřeně říkal už v říjnu 1990

Ale tak tomu není. Při projevu ve Federálním shromáždění v říjnu 1990 Zeman označil odsun za "transfer německého obyvatelstva přesně v duchu stalinských migračních přesunů". Ale tento transfer byl požehnán všemi vítěznými mocnostmi a zcela konkrétně v Postupimi v roce 1945. Čili „stalinský migrační přesun“ tehdy vítězným mocnostem nevadil, byl legálním aktem vítězů.

Teď je Zeman kritizován, když říká o Schwarzenbergovi, že "mluví jako Sudeťák", mluví li o odsunu kriticky. Jenže je to jinak: Schwarzenberg přehlíží tehdejší realitu světa a hovoří o odsunu jako o aktu, kvůli kterému by se teď dostali politici před mezinárodní tribunál. Tím vlastně říká, že byl prezident Beneš něčím vinen.

Pokud by hovořil Schwarzenberg poctivě, musel by ve svém povídání před mezinárodní tribunál poslat nejen prezidenta Beneše, ale také amerického prezidenta a britského premiéra, šéfa tehdejšího Sovětského svazu. Tedy všechny vítěze.

V tom je Schwarzenbergova nepoctivost. Zkresluje svými komentáři historii.

Jaroslav Doubrava

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama