ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.07.2023 10:21:00

KONS se připojuje k mimořádnému usnesení ÚR KAN

KONS se připojuje k mimořádnému usnesení ÚR KAN

Konzervativní strana se připojuje k výzvám obsaženým v mimořádném usnesení Ústřední rady Klubu angažovaných nestraníků ze dne 26. 7. 2023.

 Zejména zdůrazňujeme skutečnost, že JUDr. Robert Fremr působil od roku 1982 v předlistopadové komunistické justici a byl soudcem ve zpolitizované „kauze Olšanské hřbitovy“, která byla komunistickou mocí zneužita proti odpůrcům režimu, a že přes nesporné odborné kvality a praxi nesplňuje požadavek nezpochybnitelné morální integrity, který považujeme ke jmenování ústavním soudcem za nutný.

Konzervativní strana tedy, v souladu s uvedeným usnesením ÚR KAN, vyzývá Senát Parlamentu ČR, aby nominaci pana Fremra na soudce Ústavního soudu ČR zamítl.

Za Konzervativní stranu

Jan Kubalčík
předseda

Mimořádné usnesení Ústřední rady Klubu angažovaných nestraníků ze dne 26. 7. 2023 najdete ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama