Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová

KDU-ČSL se pomalu seznamuje s internetovými Parlamentními listy.
  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.06.2019 22:44:00

Novela zákona o dětských dluzích prošla prvním čtením

Novela zákona o dětských dluzích prošla prvním čtením

Poslaneckou sněmovnou včera prošla prvním čtením novela zákona, která má skoncovat s existencí dětských dluhů a exekucí. Předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL Jan Bartošek věří, že se společné dílo podaří prosadit a novela bude schválena.

 Pro lidovce je téma dětských dluhů a exekucí prioritou. Za dluh dítěte bude zodpovědný jeho zákonný zástupce, který se vzniklý dluh svého dítěte dozví hned. Věřitel tak pošle požadavek v blízké době zákonnému zástupci, který by ho měl vyřešit. Zamezí se tak výraznému navýšení dluhu za několik let.

Navrhovatelé ale zároveň nechtějí ohrozit pozici pěstounů. „V průběhu přípravy zákona se ozvali pěstouni, kteří se obávají toho, že budou muset za dítě v jejich péči platit dluhy z dřívejší doby. Tyto reakce jsme vzali na vědomí a jsme připraveni podat drobný pozměňovací návrh, který jasně vydefinuje, že pěstouni nebudou zodpovědní právě za tyto dluhy z doby, kdy neměli dítě ve své péči,“ řekl na společné tiskové konferenci Bartošek, který zároveň ocenil spolupráci dalších stran na této novele.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama