Ladislav Šedivý

  • KSČM
  • Tábor
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,86. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.03.2017 14:04:10

Blíží se parlamentní volby, hovoří k vám CML (AB)

Blíží se parlamentní volby, hovoří k vám CML (AB)

Dospěli jsme opravdu hodně daleko v praktickém budování demokracie. Místopředseda vlády, ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš dělá kouzla s okolnostmi neveřejné emise korunových dluhopisů jeho firmy Agrofert

 

(než ji na nátlak převedl do svěřeneckého fondu). Má také nesoulad příjmů s odvedenými daněmi. O svých veřejně propíraných problémech se odmítá bavit nejen na půdě koaliční rady. Poslaneckou sněmovnu vidí jako bandu závistivých kluků, přičemž si z ní dělá jen šprťouchlata a v lidovém tónu ironizuje v médiích všechny kritické hlasy.

Inu, koho si národ zvolil, a možná ještě na podzim zvolí o stupínek výše na hierarchii státních funkcí, toho máme. Pokud se AB stane předsedou vlády, můžeme se dožít mnohého. Především podstatného vzrůstu jeho politické moci i vlivu, a s tím také neblahých důsledků pro náš demokratický systém. Z obou sněmoven si tento pán dělá legraci ostatně už nyní. Možná je moje asociace trochu absurdní a může působit jako katastrofický scénář, ale jisté jeho kroky by se mohly v budoucnu velmi silně, byť v jiné podobě, podobat tomu, co prosazuje v Turecku prezident Erdogan.

Jestliže mnohé státy mají prezidentský systém s výraznými pravomocemi, u nás by se mohl vyvinout obdobný systém premiérministerský. To by určitě přineslo, jak AB známe, nejedno omezení lidských práv, rozvoje společnosti, a v konečném důsledku možná i likvidaci malého a středního podnikání, které jeho zemědělským, potravinářským, chemickým a dalším gigantům evidentně překáží. Určité kroky tímto směrem už ministr financí ostatně podnikl a podniká.

Hnutí ANO je evidentně „strana jednoho muže“. Jeho politická kariéra jako by vypadla z příruček Marxismu -Leninismu o úloze osobnosti v dějinách. Když je země, národ, stát v problémech objeví se silný vůdce, který ji z marastu vyvede. Jenže tento pán nabízí jen všeobjímající, ale jednoduché scénáře typu „ANO, bude líp“. AB evidentně podceňuje i to, že ho i jeho program populismu vynesly masy. Ty určitě zanedlouho „ocení“ i to, že jednoduchá hesla prostě nefungují. A když, tak jen ku prospěchu AB osobně a jeho impéria.

To, že je ANO strana jednoho muže, lze demonstrovat i v komunální politice. Zvolení zastupitelé za ANO evidentně poslouchají příkazy CML (centrálního mozku lidstva AB), jinak jsou za osobní názory vylučováni z hnutí a likvidovány celé okresní organizace. Osobní názory, náměty a kritiky jsou přijímány jen tehdy, když jsou v souladu s plány CML. U nás, v Táboře, jsou zastupitelé za ANO zřejmě poslušní. Odvádějí totiž ve jménu úspěchů svého hnutí na radnici kvalitní destrukční práci. Na základě jejich aktivit kolem sportu a výstavby stadionu loni dokonale rozložili demokraticky zvolenou radniční koalici, která se dosud nevzpamatovala. Město jede samospádem a... Tak sorry, jako...

Ladislav Šedivý, předseda OV KSČM Tábor

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama