Ladislav Šedivý

  • KSČM
  • Tábor
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,86. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.12.2016 20:49:46

Poznámka více k současnosti táborské zoo, než k Hrubému

Poznámka více k současnosti táborské zoo, než k Hrubému

Jak prošlo v minulých dnech televizí i dalšími médii, bývalý táborský podnikatel a ředitel Zoo Tábor-Větrovy Libor Hrubý nenastoupil minulý týden trest za zpronevěřených deset milionů korun, a byl proto transportován do vazební věznice

 v Českých Budějovicích. Na každého jednou dojde.

Jsem dlouhodobě kritikem jeho „podnikatelských“ aktivit v Táboře, které téměř vždy skončily problémy. A to od nedokončeného obytného komplexu sv. Anna, kde muselo jeho záměry město sanovat milionovými částkami, až po zkrachovalou Zoo. Vytrvale jsem na zastupitelstvu města kritizoval nečinnost odpovědných orgánů při výstavbě zoo, kterou Hrubý porušoval stavební zákon, územní plán města a řadu dalších normativů. Ani vedení radnice nezasáhlo a jeho nečinnost konstatoval ve své zprávě také kontrolní výbor zastupitelstva. Jeho kritiku však město odmítlo. Místo toho starosta Jiří Fišer (Tábor 2020) psal na vyžádání centrálních orgánů svůj osobní laxní názor, že zoo v podstatě nikomu nevadí.

Libor Hrubý a jeho zoo je dnes minulostí. Jaká je však současnost? Zoo Tábor s novým majitelem Evženem Korcem jede dál, aniž by došlo k nápravě všech „partyzánských“ aktivit Hrubého. Dál zde stojí v rozporu se stanoviskem Stavebního úřadu nepovolené stavby, které měly být odstraněny, dál je toto zařízení provozováno v rozporu s územním plánem a nejasné je i vlastnictví nového majitele. Podle posledních informací stále není majitelem zoo  v dokumentech katastrálního úřadu.

Vedení města přes rok tyto zásadní problémy neřeší. I když na problémy se zoo trvale a intenzivně upozorňují obyvatelé příměstské části Větrovy. Vadí jim neřešená dopravní obslužnost zoo, hlučnost a prašnost zvýšené dopravy a řada dalších nevyřešených věcí.

To vše mne nutí konstatovat, že určitý díl odpovědnosti na trestu Libora Hrubého nese i vedení města. Nezakročilo totiž rázným způsobem proti flagrantnímu porušování zákonů jeho osobou hned v počátku stavebních a dalších aktivit na Větrovech. Ptejme se ale, zda starosta Fišer a další zástupci samosprávy svou současnou nečinností nedávají základ dalšímu konání orgánů činných v trestním řízení.

Ladislav Šedivý, zastupitel Tábora za KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama