MUDr. Jiří Mašek

  • ANO 2011
  • Královéhradecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

27.03.2020 11:40:54 - JItka Žídková

Roušky a porody

Dobrý den, obracím se na vás jako na doktora a poslance vládní strany. Narozdíl od laické veřejnosti byste mohl být více a lépe informovan nebo máte šanci se zeptat ministrů. Ono jich moc na dotazy veřejnosti nereaguje. Jste pro zákaz otců a návštěv u porodu? Jak dlouho bude trvat? A je pravda, že žena musí v roušce i rodit? Vždyť to je neudýchatelné. Stejně jako nošení roušek v teplém počasí. Podle mě je jejich nošení jen placebo efekt, protože většina lidí se jich dotýká. Chápu je třeba v nemocnicích, obchodech, ale proč i v přírodě? Mnohým lidem se s nimi dýchá dost blbě. A pak jejich nošení roušek u kojenců velké riziko? Pokud je miminko v korbě, nemyslíte, že je to zbytečné? DĚKUJI za odpovědi, Žídková

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

06.04.2020 15:34:10 - MUDr. Jiří Mašek
 Jsem v době epidemie jednoznačně pro zákaz účasti  otce u porodu ( více rodiček, personál...), naopak jsem pro umožnění návštěvy otcem za dodržení hygienických podmínek.  po poroduv samostatné místnosti, která je mezi návštěvami desinfikována.Nošení roušek není placebo efekt, rouška zmenšuje okruh kapének nesoucích virus ve vašem okolí. Totéž samozřejmě platí o ostatních lidech. tedy moje rouška chrání tebe, tvoje rouška chrání mě.I díky tomu máme v boji proti infekci velmi dobré výsledky.