MUDr. Přemysl Sobotka

senátor v letech 1996-2016
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.01.2011 11:59:00

Opět navrhnu na Nobelovu cenu míru sira Nicholase Wintona

Opět navrhnu na Nobelovu cenu míru sira Nicholase Wintona

První místopředseda Senátu Parlamentu ČR Přemysl Sobotka navrhne ve čtvrtek na Nobelovu cenu míru sira Nicholase George Wintona.

Stane se tak u příležitosti preméry filmu "Nickyho rodina" od režiséra Mateje Mináče.

"Jsem rád, že sir Winton bude slavnostní premiéře osobně přítomen. Je pro mě velkou ctí, že mohu nominační dopis na Nobelovu cenu míru pro tohoto skromného zachránce 669 českých, převážně židovských dětí, předat. A jsem rád, že za mnou stojí statisíce těch, kteří si hrdinský čin uvědomují a podporují udělení Nobelovy ceny míru siru Wintonovi," uvedl k nominačnímu dopisu první místopředseda Senátu.

Přemysl Sobotka navrhuje sira Wintona na Nobelovu cenu již podruhé. Letos se tak stane 20. ledna v Kongresovém centru v Praze v 13.15 hodin, kdy Přemysl Sobotka předá nominační dopis norskému velvyslanci v ČR.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama