MUDr. Přemysl Sobotka

senátor v letech 1996-2016
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.09.2018 9:09:00

Zhoubné nádory stále představují čtvrtinu všech úmrtí

Zhoubné nádory stále představují čtvrtinu všech úmrtí

Tématu nádorových onemocnění se věnuje středeční akce v OC Fórum Liberec, kde se od 11 do 17 hodin koná akce Onkologická prevence blíže lidem v rámci projektu Střevo Tour 2018.

Lidé se budou moci blíže seznámit s tím, jak zblízka vypadají polypy v tlustém střevě či jaká další onemocnění tuto část těla postihují a jak se jim vyvarovat. Pozornost kolemjdoucích bude přitahovat velká maketa tlustého střeva, kterou se dá procházet jako tunelem. Zájemce budou střevem provázet odborní průvodci a ukáží, jak vypadá zdravá a nemocná sliznice střeva. Součástí střeva je i velká obrazovka, na které poběží odborné informace o nemoci nejzákeřnější - rakovině tlustého střeva (kolorektální karcinom). Každý návštěvník obdrží informační materiály o  její prevenci a léčbě.

Akce je součástí aktivit v rámci programu Zdravý Liberecký kraj a Zdravotní politika Libereckého kraje – dlouhodobý program zlepšování zdravotního stavu obyvatel a jako taková je zaštítěna náměstkem hejtmana pro zdravotnictví MUDr. Přemyslem Sobotkou. Hlavním odborným garantem je MUDr. Jiří Bartoš, MBA, krajský odborník v onkologii.

„Zhoubné nádory stále představují čtvrtinu všech úmrtí v České republice a druhou nejčastější příčinu smrti po kardiovaskulárních onemocněních. Proto jsem rád, že se takováto akce uskuteční a že důležité informace budou přístupné široké veřejnosti,“ uvedl náměstek hejtmana pro zdravotnictví MUDr. Přemysl Sobotka.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama