MUDr. Zdeněk Hřib

  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • 1. nám. primátora hl. m. Prahy
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.04.2023 6:06:00

Praha získá a opraví Kasárna Karlín

Praha získá a opraví Kasárna Karlín

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke kasárnám Karlín.

 Praha získá a opraví Kasárna Karlín!

Stane se tak v rámci obřích majetkových směn mezi státem a Prahou v hodnotě 1,7 miliard Kč. Možná si ještě vzpomenete, jak jsme je začali tvrdě vyjednávat už minulé volební období. Tehdy jsem se střetával s bývalým premiérem Babišem, který si kladl podmínku, že nám zastaví Letňany úřednickým ghettem. To jsme zatrhli a posouvali řešení směn ve věcné rovině. A protože jsem se v tom velmi angažoval, mám velkou radost, že se to teď podařilo završit!

Kolem Kasáren Karlín vznikla nadšená komunita lidí, která dokázala jedno křídlo budov a nádvoří proměnit v živoucí veřejný prostor pro setkávání a kulturu. Teď tedy bude řada také na nás. Konečně můžeme postupně celý areál zrekonstruovat a dát smysl i jeho dalším částem, které jsou nyní v havarijním stavu.

Majetkové směny se ale týkají i dalších nemovitostí. Stát například získá nemovitosti ve Fakultní nemocnici Fakultní nemocnice Bulovka. Tím se vyřeší majetková roztříštěnost, která odblokuje modernizaci nemocnice. Praha zase získá například budovu na Hybernské, aby zde mohla tvořit ještě atraktivnější centrum akademického a studentského života.

Tohle je prostě opravdu velký krok pro Prahu, který otevírá naše město dalším potřebným proměnám!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama