Martin Herman, MPA

  • ANO 2011
  • Kolín
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,96. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.12.2020 9:48:00

Na zkrášlení a narozeniny středočeské „první dámy“ se peníze vždy najdou

Na zkrášlení a narozeniny středočeské „první dámy“ se peníze vždy najdou

Úprava zevnějšku i dárek k narozeninám: středočeská hejtmanka Pecková (STAN) si přilepší ze sociálního fondu, zatímco kraj razantně šetří.

Středočeská hejtmanka Petra Pecková (STAN) se umí otáčet na všech frontách a evidentně nevynechá jedinou příležitost, jak si přilepšit. Nestačí jí měsíční plat ve výši 137 000 korun, který dostává na kraji, ani dalších 39 000 korun vyplácených městem Mnichovice, kde je stále ještě starostkou. Právě od Mnichovic si proto chce nechat vyplatit speciální příspěvek na „úpravu zevnějšku“, a to hned od ledna. Kde na to město v době šetření vezme? Přece ze sociálního fondu!

Jak ukazuje zápis z posledního zasedání zastupitelstva města Mnichovice, kde je starostkou středočeská hejtmanka Petra Pecková (STAN), ani dvě funkce někdy nestačí, abyste v politice mohli kvalitně reprezentovat. Přesto, že právě Pecková bere za funkci hejtmanky Středočeského kraje a starostky Mnichovic dohromady cca 180 000 korun měsíčně, nechala si od 1. ledna 2021 schválit zastupitelstvem své domovské obce další finanční přilepšení. To má jít podle zápisu starostce ze sociálního fondu, konkrétně na následující účely: 

„Zastupitelstvo města Mnichovice schvaluje v souladu s § 80 zákona č. 128/2000 Sb. poskytnutí peněžního plnění ze sociálního fondu města s účinností od 1. 1. 2021 dle předloženého návrhu: 

Neuvolněné starostce města Mgr. Petře Peckové: 

  • Příspěvek na úhradu zvýšených nákladů na úpravu zevnějšku v souvislosti se zastupováním města při veřejných občanských obřadech 

  • Příspěvek na podporu vzdělávání v souvislosti s výkonem funkce člena zastupitelstva obce 

  • Odměnu při významném životním výročí“

Jak se zdá, na zkrášlení a narozeniny středočeské „první dámy“ se tedy vždy peníze najdou, i kdyby měly být ze sociálního fondu malého města. Co na tom, že musí Středočeský kraj pod vedením nové hejtmanky počítat v nadcházejícím roce s rozpočtem, kde je pro většinu krajských fondů vyhrazena čistá nula. Podpora dobrovolných hasičů❓𝗡𝘂𝗹𝗮. Humanitární fond ❓𝗡𝘂𝗹𝗮. Fond sportu a volného času❓𝗡𝘂𝗹𝗮. Kultura a památky❓𝗡𝘂𝗹𝗮. 

Tak alespoň, že to paní hejtmance bude za erární peníze slušet.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama