Mgr. Jan Chabr

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.03.2020 19:06:00

Podnikatelé v hlavním městě se vyhnou valorizaci nájmů v objektech Prahy

Podnikatelé v hlavním městě se vyhnou valorizaci nájmů v objektech Prahy

Rada hl. m. Prahy na dnešním zasedání revokovala usnesení, které mělo zvednout nájem v komerčních prostorách města o 2,8 % pro rok 2020.

Dále hlavní město nebude nájemcům účtovat úroky z prodlení za případné opožděné finanční plnění plateb nájemného, ani nebude z tohoto důvodu přistupovat k výpovědím příslušných smluv.

„Rozhodli jsme o zrušení původního rozhodnutí o valorizaci nájemného pro letošní rok. V tuto chvíli má jít město cestou pomoci podnikatelům, nikoli ztěžováním života formou zvýšení nájmů,“ říká radní pro věci majetkové hl. m. Prahy Jan Chabr.

Rada města už dříve schválila také odložení splátek nájemného po dobu trvání karenčních opatření. V minulém týdnu také Praha 1 ve spolupráci s Magistrátem hl. m. Prahy vytvořily pracovní tým odborníků, kteří pracují na detailním materiálu, který se zaměřuje na jednotlivé obory v oblasti podnikání a rozpracovává potřebné úlevy, které jim vykompenzují škody, které vznikly v souvislosti s vládními opatřeními spojenými s onemocněním COVID-19.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama