Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.03.2021 12:45:00

Chceme, aby naše mateřské i základní školy byly bezpečné

Chceme, aby naše mateřské i základní školy byly bezpečné

Na infolince Prahy 2 je opravdu rušno. Pracovníci linky odbavují jeden telefon za druhým. Zájem o očkování z řad seniorů 75+ značně převyšuje očekávání.

 Po úspěšném proočkování zájemců 80+ nyní nastupuje další věková kategorie seniorů 75+, a začíná už i oslovování zájemců z řad 70+.

Radnice Prahy 2 i nadále pokračuje v zajišťování termínů očkování ohrožených skupin obyvatel městské části v očkovacím centru Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí. V těchto dnech tak bude naočkováno dalších 200 seniorů starších 75 let a začne i tolik potřebné očkování pedagogů a zaměstnanců škol.

„Díky vynikající spolupráci se Všeobecnou fakultní nemocnicí v Praze bude v nejbližších dnech naočkováno prvních 540 pedagogů a zaměstnanců našich škol a školek. Pokračujeme tak v našem úsilí o zajištění ochrany a bezpečí našich pedagogů i dětí. Aktivně hledáme i vhodné a spolehlivé neinvazivní antigenní testy pro školáky. Očkování pracovníků školství i zajištění kvalitního a spolehlivého testování dětí a žáků považujeme za jednu z priorit. Chceme, aby naše mateřské i základní školy byly bezpečné a děláme všechno pro to, aby byly na znovuotevření připraveny,“ uvedla starostka Prahy 2 Jana Černochová.

„První vlna očkování proti covid-19, při které jsme v minulých týdnech pomáhali seniorům 80+ z Prahy 2, byla podle ohlasů více než úspěšná. Se stejným nasazením pokračujeme i s další skupinou seniorů ve věku 70–79 let, kterým aktuálně rozesíláme dopisy s nabídkou na zprostředkování očkování přes naši infolinku 800 600 604. V tomto týdnu tak bude naočkováno bez zbytečných front a stresu prvních 200 osob z této věkové kategorie,“ dodala místostarostka Alexandra Udženija, která má na starosti sociální oblast.

Informační linka Prahy 2 na telefonním čísle 800 600 604 je i nadále k dispozici každý pracovní den od 8 do 16 hodin.

Seniorům zde pracovníci humanitního odboru zprostředkují očkování, zodpoví dotazy, a jsou schopni v naléhavých případech zajistit i doprovod z řad zkušených pečovatelek z Centra sociálních služeb Praha 2.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama