Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.12.2017 21:01:00

Rozhodnutí vlády nelze vnímat jinak než jako pokrytectví

Rozhodnutí vlády nelze vnímat jinak než jako pokrytectví

Komentář na facebookovém profilu k odmítnutí návrhu zákonné garance obranných výdajů

 Odmítnutí našeho návrhu zákonné garance obranných výdajů ve výši 2 % HDP je bohužel velmi špatným signálem, že nová vláda Andreje Babiše naváže na neblahou tradici vlády Sobotkovy, která měla plná ústa posilování armádního rozpočtu, ale skutek utek.

Znovu se opakuje stejný scénář - programové prohlášení vlády mluví o rostoucích investicích, o modernizaci armády, o posilování naší pozice ve strukturách NATO, ale když je příležitost stanovit pevný harmonogram toho, jak mají výdaje na naši obranu a vnější bezpečnost narůstat, najde se řada důvodů, proč to neudělat, protože přeci nemůžeme podpořit návrh opozice.

Dnešní rozhodnutí vlády o této novele je promarněnou příležitostí Andreje Babiše a jeho ministrů v tom, aby se dokázali, že jim jde o obranu naší země, o respektování spojeneckých závazků a o naše renomé. Je to špatné rozhodnutí, které nelze vnímat jinak než jako pokrytectví.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama