Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.02.2018 9:20:00

Do tří let by mělo být vybudováno na Doupově nové výcvikové středisko

Do tří let by mělo být vybudováno na Doupově nové výcvikové středisko

Od 1. září 2018 se otevře pobočka Vojenské střední školy a Vyšší odborné školy Ministerstva obrany Moravská Třebová v Karlovarském kraji.

 Od 1. září 2018 se otevře pobočka Vojenské střední školy a Vyšší odborné školy Ministerstva obrany Moravská Třebová v Karlovarském kraji, konkrétně v Integrované střední škole technické a ekonomické (ISŠTE) Sokolov, jež je krajskou příspěvkovou organizací.

Do detašované třídy bude přijato až 32 žáků oboru Elektrotechnika, kterým sokolovská škola poskytne moderní zázemí pro výuku, ubytování v domově mládeže v areálu školy včetně celodenního stravování. Během pracovního jednání v Sokolově se na tom dnes dohodli mimo jiné zástupci Ministerstva obrany ČR, Armády ČR, Karlovarského kraje, města Sokolov, společnosti Sokolovská uhelná a Krajského vojenského velitelství s vedením ISŠTE Sokolov.

Zájem otevřít atraktivní obor vojenské střední školy v Sokolově (ZDE) potvrdil náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Petr Kubis: „Uděláme maximum proto, aby se podařilo pro žáky i pedagogy detašované třídy připravit veškeré potřebné podmínky k výuce i mimoškolní činnosti. Doufám, že o studium bude zájem a do 1. března, kdy končí možnost podat přihlášku ke studiu v 1. kole, využije této možnosti co nejvíc uchazečů. Karlovarský kraj bude nápomocen jak při zabezpečení provozních záležitostí otevření pobočky, tak v případě spolufinancování jejího chodu.“

Vzdělávací program, prostory pro výuku i zázemí pro pedagogy poskytne ISŠTE Sokolov. „Obor zaměřený na elektrotechniku se na naší škole vyučuje od roku 1993, máme plně kvalifikovaný pedagogický sbor a počítáme s tím, že bychom mohli plně zajistit potřeby pobočky,“ deklaroval ředitel školy Pavel Janus. V areálu školy najdou žáci také ubytování v domově mládeže. Přestavbu ubytovacích prostor pro žáky 1. ročníku vojenské střední školy nechá provést společnost Sokolovská uhelná, která na projektu plně spolupracuje. Žáci budou mít také přímo v budově domova zajištěnou lékařkou péči.

Účastníci schůzky si prohlédli příjemné prostředí školy, jednotlivých odborných učeben i prostory, kde bude sídlit domov mládeže. „Škola je velmi pěkná, budoucí žáci se v ní určitě budou cítit dobře a já pevně věřím, že vše zvládneme úspěšně připravit tak, aby nic nebránilo otevření detašované třídy v Sokolově,“ shrnul na závěr jednání státní tajemník v Ministerstvu obrany ČR Petr Vančura.

Potvrzení záměru otevřít pobočku vojenské střední školy v regionu před časem uvítala také hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová: „Budu se těšit na žáky nově otevíraného oboru vojenské střední školy a přála bych si, aby pro ně studium bylo zajímavé. Pokud se pobočce bude dařit, v následujících letech bychom pak chtěli otevřít další atraktivní obor. V budoucnu by zde mohla vzniknout kompletní vojenská střední škola. Do kraje se navíc vrací armáda, do tří let by mělo být vybudováno na Doupově nové výcvikové středisko a úspěšní absolventi školy by tam jistě našli uplatnění. To vše může pomoci našemu kraji nastartovat svůj další rozvoj.“

Uchazeči o studium z řad žáků 9. tříd základních škol, další zájemci a samozřejmě i rodiče mohou v sobotu 17. února od 8 do 16 hodin navštívit Krajské vojenské velitelství Karlovy Vary v ulici Počernická 553/2 (Sachrův dvůr), kde bude otevřena rekrutační kancelář Armády ČR a nabídne potřebné informaci o studiu. Mladí lidé navíc budou mít možnost objednat se prostřednictvím pracovníků rekrutační kanceláře AČR k lékařské prohlídce v Ústřední vojenské nemocnici Praha. Prohlídka je podmínkou k podání přihlášky na vojenskou střední školu včetně detašované třídy v Sokolově. Prostory Integrované střední školy technické a ekonomické Sokolov pak bude možné si prohlédnout ve středu 21. února 2018 od 9 do 17 hodin za účasti zástupců Armády ČR.

Veškeré údaje k přijímacímu řízení jsou už nyní k dispozici na internetových stránkách školy (ZDE).


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama