Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.09.2022 19:21:00

Myslím, že jednadvacetičlenná národní rada je dostatečná

Myslím, že jednadvacetičlenná národní rada je dostatečná

Projev na 35. schůzi Poslanecké sněmovny 27. září 2022 k návrhu zákona o podpoře sportu

 Děkuji, paní místopředsedkyně, za slovo.

Já bych si dovolila reagovat na pana poslance Klímu prostřednictvím paní předsedající, protože tady řekl, že je náměstek hejtmana, že nemá informace a že by chtěl tedy nějakým způsobem to kontrolovat. Já tedy si myslím, že by to měli kontrolovat kompetentní lidé; lidé, kteří k tomu mají odbornost, a velmi mě udivuje, protože jestli jste tedy náměstek hejtmana Jihočeského kraje, tak v Národní radě pro sport je předseda Asociace krajů, což je hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba. A ten ty informace v rámci Národní rady pro sport si může v rámci Asociace krajů vyžádat, může si předsedu Národní rady pro sport pozvat na Asociace krajů, popřípadě na případnou komisi, a nepředpokládám, že by předseda Národní sportovní agentury odmítl za těmito lidmi přijít a nějaké informace, které by požadovali, jim předložit.

Pokud se podíváte na stránky Národní rady pro sport, tak tam vidíte, jak i ty kontrolní mechanismy a vše tam probíhá. Jestliže v této oblasti je něco, co by šlo ještě vylepšit, v žádném případě s tím nemám problém, ale nemyslím si, že pokud si uděláme pětičlenný orgán, o kterém bude rozhodovat vláda, a budou to určitě lidé, kteří to nebudou dělat, v uvozovkách, na plný úvazek, tak v žádném případě nejsem přesvědčena o tom, že to, co má přinést, to přinese.

A znovu zdůrazňuji, že si myslím, že ta jednadvacetičlenná Národní rada, která je podle mého názoru z odborného hlediska dostatečná, tak si myslím, že může se scházet určitě třeba častěji a může popřípadě reagovat. Ale víte, na čem stojí Národní rada pro sport? Na financích. Pokud nebude mít finanční prostředky, tak nebude mít co těm sportovním klubům dávat. A jestliže teď ještě dáme finanční prostředky proto, že budeme navyšovat zase počet lidí... (Předsedající: Čas, paní místopředsedkyně.), tak je vezmeme těm sportovcům a těm sportovním klubům.

Děkuju.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama