Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.08.2017 8:34:00

V druhé vlně kotlíkových dotací bude možné podat žádost elektronicky

V druhé vlně kotlíkových dotací bude možné podat žádost elektronicky

Informace hejtmanky Karlovarského kraje na Facebooku o druhé vlně kotlíkových dotací

 Mám velikou radost, že na mimořádném zastupitelstvu byl hladce schválen předložený materiál na vyhlášení výzvy druhé vlny kotlíkových dotací. Náš Karlovarský kraj se tak stal prvním regionem, kde jsme tímto odstartovali v pořadí již druhou vlnu kotlíkových dotací, díky níž rozdělíme majitelům rodinných domů dalších více než 64 milionů korun na výměnu starých neekologických kotlů za nové.

Příjem žádostí začne 30. srpna od 14 hodin a zájemci je budou podávat tentokrát již elektronicky. O tom, že peníze z Operačního programu Životní prostředí umožní získat nové kotle přibližně pro 700 žadatelů v našem kraji, informoval po jednání zastupitelstva ministr životního prostředí Richard Brabec.

Ještě bych ráda upřesnila, že druhá vlna kotlíkových dotací se od té předchozí liší také v typech podporovaných zdrojů tepla: Nově budou žadatelé měnit stávající kotle na pevná paliva s ručním přikládáním za automatický kotel na uhlí a biomasu, plynový kondenzační kotel, kotel pouze na biomasu s ručním nebo s automatickým přikládáním nebo za tepelné čerpadlo.

Zájemci o dotaci můžou získat 75 až 120 tisíc korun, a to podle typu pořízeného kotle. Tak hurá do toho.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama