Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.12.2021 16:57:00

Vůbec nechápu, na co čekáme

Vůbec nechápu, na co čekáme

Komentář na facebookovém profilu k hrozbě rozpočtového provizoria

 Vládnout ještě nezačali, ale ve sněmovně už úřadují. A není to moc slavná podívaná.

Předsedové pětikoalice přišli minulý týden s návrhem vyřadit z následujícího jednání sněmovny 16 bodů programu. Jedním z nich je státní rozpočet a už teď je víc než jasné, že budeme v rozpočtovém provizoriu. A to není vůbec dobře. Víte vůbec, co to znamená?

Tak třeba nedojde k navýšení platů zdravotníkům, hasičům, policistům a sociálním pracovníkům. Kdo jiný si to teď v covidové pandemii zaslouží víc? Učitelé se mohou rozloučit s navýšením mzdy o 3,5 procenta. Nebude možné vyhlásit dotační programy na covidovou pomoc. Ano, čtete dobře, v provizoriu to opravdu nepůjde.

Není možné realizovat ani investice, vyhlásit výběrové řízení na zhotovitele, dokud v rozpočtu není schválená částka.

Jednou z priorit končící vlády, jak pomoc občanům při aktuálním růstu energií, bylo od 1. ledna snížení DPH u energií na nulu. Vůbec nechápu, na co čekáme. Tohle musíme schválit, pro mnoho lidí to totiž může být zásadní pomoc.

Proto poslanecký klub hnutí ANO odevzdal podpisy nutné k svolání mimořádné schůze. Ceny energií jdou nahoru v celé EU, a my musíme jednat, abychom naše lidi maximálně ochránili. Otázkou je, jaké řešení nabídne pětikoalice. Čas je ale drahý a náš návrh je nutné schválit co nejdříve, aby mohl být platný a účinný od 1. ledna 2022.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama