Mgr. Jana Mračková Vildumetzová

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.10.2018 11:07:22 - občan KK

Zdravotnictví v Karlovarském kraji

Paní poslankyně, hejtmanko, můžete mi říct, proč likvidujete poslední nemocnici, která je státní a spadá pod KK?Vám to nebude vadit, že staří lidé budou některé oddělení muset navštěvovat do jiných krajů, protože pod vedením nějaké firmy, která si vezme do pronájmu KKN určitě všechna prodělečná oddělení nenechá v provozu.Vy při prvním problému nevidíte jiné řešení jenom pronájem. Strašně se mi líbí jak p. Bureš a vy zdůrazňujete, že odmítáte prodej. Pro boha vždyť je to vcelku jedno. Podívejte se do Sokolova jak pod taktovkou PENTY nemocnice jde do kytek. Strašně jste popudila lidi proti sobě tímto krokem a hlavně co navíc, že jste s tím vyrukovala po volbách. Lidí říkají, že to byl od vás podraz na voliče!!!Hodně jsou na Vás a Vaše ANO - bude líp naštvaní, myslím že za dva roky Vám to spočítají, určitě na Váš vykalkulovaný podraz nezapomenou.
Doufám, že se dočkám odpovědi, protože neodepisujete.Odpovídáte jenom na příjemné dotazy .
T.Zimová

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

08.11.2018 8:32:34 - Mgr. Jana Mračková Vildumetzová
Dobrý den, paní Zimová,

děkuji Vám za Váš podnět a chápu, že Vás budoucnost Karlovarské krajské nemocnice trápí. Stejně tak ale trápí i mě, proto netuším, jak jste přišla na to, že bych chtěla nemocnici likvidovat. O pronájmu nemocnic jsem se já, ani nikdo další z vedení kraje nezmiňoval. Informovali jsme média a veřejnost o ztrátě KKN za rok 2017 způsobené především rychlým růstem mezd zdravotníků a o tom, že kvůli dlouhodobým (!) problémům nemocnice (není to rozhodně první problém, špatný výsledek hospodaření má nemocnice řadu let) proběhl audit společnosti Deloitte, která přišla se třemi možnými variantami řešení. Patří mezi ně prodej, provozování pod koncesní smlouvou a na manažerskou smlouvu. Znovu opakuji, jde o varianty, které zpracoval auditor, nejsou tedy pro nás závazné. Chceme o nich jednat se všemi krajskými zastupiteli a řešit to, aby kraj finančně přispěl na uhrazení závazků KKN. Dále se budeme samozřejmě bavit i o tom, jakou cestou jít dál. Ale jedno je jasné – nedopustím, aby problémy v hospodaření nemocnic měly vliv na její chod, na péči o pacienty, na provoz jednotlivých oddělení.