Mgr. Karel Novotný, MBA, LL.M.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.07.2012 12:53:36

Církevní restituce

Církevní restituce

Je to zvláštní. Ta česká lidská blbost roste za sucha i za mokra. Zadlužování roste šíleným tempem. Všude. Co jde zkazit, to vláda či ministerstva zkazí. Ne nadarmo se předseda vlády jmenuje Nečas. Komu lze vynadat či urazit, toho pan ministr fi

Je to kšeft ?!

Je to zvláštní. Ta česká lidská blbost roste za sucha i za mokra.

Zadlužování roste šíleným tempem.

Všude.

Co jde zkazit, to vláda či ministerstva zkazí. Ne nadarmo se předseda vlády jmenuje Nečas. Komu lze vynadat či urazit, toho pan ministr financí nemine. Daňová zátěž roste, platy nerostou, práce pro nezaměstnané není. Kriminalita roste tak, že už se bojíme chodit po ulicích i ve dne.

V televizi je krvelačný dav krmen americkými krváky a zpravodajskými kauzami, které jsou servírovány tak, aby dav pokud možno přehlížel podstatné záležitosti, které jej budou dál zadupávat do země. Místo kvalitní veselohry se dav v rámci sebetrýznění dívá na vystoupení Kalouska či dalších v parlamentu. On to ten obyčejný občan zase nějak skousne.

Určitě. Vždyť dnes se lidí bojí víc než za komoušů. V práci i na procházce po městě.

No, a zas nám „melou“ o těch restitucích. Církve jsou divná uskupení. Zatvrzele přežívají v nejateističtějším státě této planety a navíc jim náš stát z našich daní platí zaměstnance!

Demokratická tvrdě ateistická většina překračující 90% obyvatelstva platí věřícím jejich kněží a funkcionáře z vysokých daní a současně stát brečí, že nemá na školství, policií, podporu sportu.

Kolegové ateisté, vám je to fuk?

Církve jsou krmeny státem desítky let (Z historického pohledu vlastně stovky). Předtím zosobněné hlavně katolickou církví obíraly lid o desátky a aktivně zasahovaly do vlády nad ubohým lidem. Láska k bližnímu je moc nezajímala. Řešili vliv a majetek. Dav byl od toho, aby poslouchal.

Nyní řešíme restituce. Zadlužený stát vydá majetky za desítky miliard, neví se co (to je zřejmě tajné), a neví se, zda vůbec je převod oprávněný. K tomu budou církve další léta dostávat miliardy.

Kdekdo říká, a nejen v hospodách, že se to rovná téměř vlastizradě.

A nic.

A vlčáci, ti už přece čekají. A hlídají bedlivě, aby vše dopadlo, jak má.

Jde přece o kšeft, nic jiného. Spřátelené firmy modrých ptáků a původně černokabátnických topáků toužebně čekají, až jim církve vydaný majetek svěří do správy. Církve na to personál nemají a „odborníci“ již čekají. Údajně již na to mají i smlouvy s církvemi.

Je strašné, jaké dohody se v současné politice dělají, a jaké různé politické výhrůžky létají vzduchem, z obou stran. Jedni vyhrožují, že nepodpoří, druzí slibují a vyhrožují, co se stane, až se schválí, restituce. Do obchodu schvalování restitucí se zamíchaly i územní limity na uhlí, novela horního zákona, a já nevím co ještě.

Je to velký a dlouhodobý kšeft, my občané to budeme platit, dlouho. Už poněkolikáté. Nejprve v desátcích, odpustcích a vynucených darech církvím, v daních na platy kněží, a teď zase v daních a denně při nákupech v DPH, za máslo i za boty.

Jo, abych nezapomněl, máte – li občanské sdružení, které se třeba stará na obci o volný čas dětí, nebo děláte zadarmo trenéra mládeže, vy nedostanete nic, ani restituci ani podporu. Nemůžete, nejste církev, vy ateisti jedni.

To víte, to je kšeft. U tak velkého majetku bude platba za jeho správu minimálně ve stovkách milionů ročně, to už stojí za to, ne?

Před 23 lety jsme si zpívali, že pravda a láska se navrátí.

Ty vole, kdy a kam?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama