Mgr. Kateřina Valachová, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.08.2016 17:16:00

Kdo se chce stát vzdělaným, tak si knih musí cenit více než zlata a stříbra

Kdo se chce stát vzdělaným, tak si knih musí cenit více než zlata a stříbra

Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy společně s ředitelkou Národního pedagogického muzea J. A. Komenského Markétou Pánkovou slavnostně otevřely Pedagogickou knihovnu J. A. Komenského v novém sídle v pražské Jeruzalémské ulici.

Tato ústřední specializovaná knihovna pro pedagogiku a školství České republiky je oddělením Národního pedagogického muzea a knihovny J. A. Komenského, státní příspěvkové organizace v působnosti Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Do svého nového sídla se přestěhovala po náročné rekonstrukci památkově chráněného objektu v ulici Jeruzalémská.  Knihovna tak vyměnila dlouholetou známou adresu na Mikulandské ulici v  Praze 1.

„Kdo se chce stát skutečně vzdělaným, tak si právě knih musí cenit a vážit více než zlata a stříbra, a právem, protože právě knihy ho dokáží dovést k cíli jeho tužeb, nikoli zlato a stříbro. Byla bych ráda, kdyby tato slova neplatila jen v době, kdy je vyslovil Jan Ámos Komenský, ale i v dnešní době," řekla ve svém projevu při slavnostním otevření ministryně Valachová.

V novém moderně pojatém interiéru čtenářského patra knihovna získala rozšířené prostory půjčovny a svým čtenářům nabídne služby ve dvou studovnách - všeobecné a speciálních fondů. „V budově jsou vedle odborných pracovišť knihovny a jejího knihovního skladu rovněž umístěna další odborná pracoviště Národního pedagogického muzea a knihovny J. A. Komenského, např. Archiv Přemysla Pittra a Olgy Fierzové a restaurátorský ateliér,“ říká Markéta Pánková.

Pro veřejnost zahájí Pedagogická knihovna J. A. Komenského svou obnovenou činnost až od 15. září 2016 v 9 hodin.

Více na webu: www.npmk.cz.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama