Mgr. Kateřina Valachová, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.12.2015 15:31:00

Vědecká centra budou mít jistotu financování

Vědecká centra budou mít jistotu financování

Vládní kabinet schválil návrh ministerstva školství na financování velkých vědeckých infrastruktur pro výzkum, experimentální vývoj a inovace na čtyřleté období.

 Velké infrastruktury, které mají v mezinárodním hodnocení klasifikaci A1 a A2 budou financované ve výši 90 ti procent žádané účelové podpory pro rok 2016. V letech 2017 až 2019 získají 80 procent žádaných finančních prostředků.

„Pokládám to za úspěch, tato vědecká centra tak budou mít jistotu financování, kterou velké infrastruktury typu CEITEC žádaly,“ řekla po jednání na vládě ministryně školství Kateřina Valachová. Vědecká centra, která mají hodnocení na úrovni A3 a A4, získají na čtyři roky 60 procent žádaných finančních prostředků.

Další financování v letech 2020 až 2022 bude podmíněno pozitivním výstupem průběžného hodnocení, které provede ministerstvo školství v roce 2017.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama