Mgr. Marie Benešová

  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.08.2019 8:46:00

Není pravda, že bychom vůbec neakceptovali připomínky NSZ

Není pravda, že bychom vůbec neakceptovali připomínky NSZ

Ministerstvo spravedlnosti se ohrazuje se proti slovům nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana, že je návrh zákona o státním zastupitelství připraven za účelem rychlého přeobsazení funkcí nejvyššího a vrchních státních zástupců.

Konkrétní parametry představí ministerstvo po skončení připomínkového řízení.

„Není pravda, že bychom vůbec neakceptovali připomínky Nejvyššího státního zastupitelství (NSZ). V přechodných ustanoveních, jež budou upravena variantně, jsme na některé připomínky NSZ a Unie státních zástupců reagovali. Také dolaďujeme, aby byl omezen vliv ministra spravedlnosti při výběru soudce (nezávislého člena výběrové komise). Návrh zákona o státním zastupitelství předložíme tak, že bude reagovat na některé obavy, které NSZ vyslovilo,“ uvedla ministryně spravedlnosti Marie Benešová.

Zákon o státním zastupitelství je aktuálně po skončení meziresortního připomínkového řízení. „V současné době odbavujeme jedny z posledních připomínek a jsem ráda, že se nám podařilo vypořádat připomínky tak, že ho budeme na vládu předkládat bez vážnějších rozporů. Veřejnost jsme s návrhem zákona seznámili na TK, protože chceme takové legislativní procesy dělat transparentně. Změnu, po které se léta volá, jsem tedy představila a není nic nového, že chceme především zabránit tomu, aby mohl být nejvyšší státní zástupce, tak jak je to dnes, odvoláván bez udání důvodu. Sama jsem se stala obětí takové právní úpravy,“ doplnila Benešová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama