Mgr. Miroslav Červenka

předseda Trikolora Ústecký kraj
  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.12.2019 9:41:25

Zemanův Vánoční projev 2019? Šetřme superlativy.

Zemanův Vánoční projev 2019? Šetřme superlativy.

Bral bych ještě, kdyby byl plán prioritně zaměřený na snižování daní a byrokracie a jeho prioritou bylo ponechání peněz v rukou občanů, ale to oni neumějí, oni mají v srdcích výlučně budovatelské plány.

Dovolím si i já se vyjádřit k Vánočnímu poselství prezidenta republiky. I já jsem jej co by menší zlo volil a jsem s tímto rozhodnutím zejména s ohledem na jeho zahraniční politiku víceméně spokojený.
Že bych ale byl jeho včerejším projevem nějak unesený, tak to zdaleka ne. Nehoruji totiž pro dlouholeté investiční plány politiků a obzvláště ne v případech, kdy tito jsou přesvědčenými socialisty a obdivují švédský model. Bral bych ještě, kdyby byl plán prioritně zaměřený na snižování daní a byrokracie a jeho prioritou bylo ponechání peněz v rukou občanů, ale to oni neumějí, oni mají v srdcích výlučně budovatelské plány.
Mou druhou výhradou k včerejšímu projevu, je Zemanovo doporučení, koho volit. Když přechází na toto téma, tak vždy trnu, protože jeho snad největší slabostí je dle mého personální politika, kdy si na místa svých nejbližších spolupracovníků nevybírá dle schopností a loajality, ale výlučně dle druhého zmíněného kritéria, a tak jsme již byli svědky „vlády odborníků" s Grossem, Buzkovou či Grégrem, kdy posledně jmenovaný mistrovsky dovedl ke krachu „rodinné stříbro" děčínskou Destu.
Jeho personální doporučení mi přijde scestné i pokud se týká jeho návrhů, koho zvolit po něm do funkce prezidenta republiky. Josefa Středulu či Vladimíra Dlouhého opravdu volit nebudu. Stejně tak se ale nehodlám řídit prezidentovým doporučením volit úspěšné komunální politiky. Ihned mi vytanuli na mysli dva - Gazdík a Pavel Novotný, to tedy opravdu ne.
Jinak se mi prezidentův projev líbil a kdyby věnoval více prostoru zahraničním otázkám, např. spolupráci zemí Visegrádu, nešetřil bych superlativy jako někteří kolegové, jejichž politických názorů si jinak vážím.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama