Mgr. Pavel Blažík

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.08.2011 17:07:48

Senioři, pozor, přichází drábkomat

Senioři, pozor, přichází drábkomat

Domníval jsem se, že ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek už může máločím překvapit. Mýlil jsem se. V dnešním tisku bylo zveřejněno, že jeho ministerstvo připravuje od roku 2013 doslova revoluční změnu ve způsobu vyplácení důchodů.

Mají prý být zavedeny jakési speciální karty, pomocí nichž budou mít senioři přístup k nově zavedeným účtům, na které jim bude stát poukazovat jejich důchody. Důchodce již tedy své peníze nedostane na poště nebo od poštovního doručovatele, jak je nyní zvyklý, ale bude si pro ně muset dojít do bankomatu, kterých ovšem má být po republice jenom asi tisícovka.

Nad mnohými nápady současné pravicové vlády se lze pohoršovat, lze s nimi nesouhlasit, kritizovat je, ťukat si na čelo. Nejnovější Drábkův návrh lze však označit doslova za hyenistický a zlovolný. Nedovedu si představit, jak se budou staří a často nemohoucí lidé učit zacházet s platebními kartami, jak budou z venkovských oblastí muset dojíždět do měst, kde budou „drábkomaty“ instalovány, a to jen proto, aby se dostali k finančním prostředkům, které jim právem náleží a které jsou většinou jediným zdrojem živobytí. Jejich podzim života tak bude touto vládou znepříjemněn ještě více, než tomu bylo dosud učiněnými či připravovanými kroky (zdražování v důsledku zvýšení DPH apod.). Nelze také pominout, že jediný, kdo bude z celého nápadu profitovat, bude některá z bank, která bude drábkomaty provozovat.

Vláda tak pokračuje ve vyvolávání atmosféry ve stylu stupidního klipu „Přemluv bábu“, kdy za neuspokojivý stav veřejných rozpočtů nemají pykat tuneláři, korupčníci, zloději v rámci veřejných zakázek a podobní, ale důchodci, sociálně slabí, zdravotně postižení a další lidé, kteří se těžko mohou bránit.

Doufejme tedy, že občané této vládě v nejbližších volbách (ať budou kdykoliv) vystaví nemilosrdný účet.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama