Mgr. Václav Klaus

  • Trikolora
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.10.2020 11:51:00

Jenom jakési držhubné nebo volebné podporovat nebudeme

Jenom jakési držhubné nebo volebné podporovat nebudeme

Projev na 62. schůzi Poslanecké sněmovny 30. října 2020 k jednorázovému příspěvku důchodcům v roce 2020

 Dobrý den, dámy a pánové.

Já bych vás stručně seznámil se stanoviskem hnutí Trikolora k tomuto návrhu zákona k jednorázovému příspěvku. Situace v celé republice je těžká nejen samozřejmě zdravotně, společensky, atmosférou, a mimo jiné není žádným tajemstvím, já jsem to říkal už dlouho, že státní rozpočet neexistuje. Teď to zopakoval i člen bankovní rady pan Hampl v televizi, tak už to říká skoro každý. I v této těžké chvíli jsem ale přesvědčen, že lidé mají dělat svoji práci, pekaři péct rohlíky, učitelé učit a poslanci přijímat koncepční řešení. Koncepční! To znamená dlouhodobé, ne jednorázové výkřiky, těsně před volbami vytahovat nějaké populistické kousky.

Já si myslím, že tato doba, která přichází, bude velice těžká a je naprosto jasné, že se musíme vrátit k nějakým hodnotám, které možná už jsou pozapomenuty. Jedna z nich je mezigenerační solidarita, protože není žádným tajemstvím ta situace státních financí a dlouhodobý výhled důchodů. Náš pozměňovací návrh, je to i návrh zákona, který je zde odložen, míří na slevu na daních, snížit lidem daně a umožnit jim, aby jedno procento ze svých daní místo státu posílali své mamince, tatínkovi, dědečkovi, zkrátka někomu, kdo pobírá starobní důchod. Toto je náš návrh, my jsme o tom včera dlouho diskutovali a rozhodli jsme se, že pakliže diskuse nad tímto zákonem nebude koncepční, nebude dlouhodobá a bude se jednat jenom o jakési držhubné nebo volebné, my takovýto váš zákon podporovat nebudeme. Důchodci si zaslouží mnohem více, než jednorázový populistický výkřik. Myslím si, že drtivá většina důchodců má nyní daleko větší strach o to, že jejich děti jsou finančně na nule, mají zavřenou hospodu, mají zavřenou provozovnu, přežívají, žijí z úspor, než o těchto penězích. Takže toto je naše stanovisko. Pakliže nebude náš návrh přijat, zákon nepodpoříme.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama