Milan Krajča

S lidmi pro lidi!
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.02.2018 8:35:56

Stop represím proti tureckým komunistům!

Stop represím proti tureckým komunistům!

Turecký režim prezidenta Recepa Erdoğana a vládnoucí Strany rozvoje a spravedlnosti pokračuje v perzekucích namířených proti demokratickým a pokrokovým silám v zemi.

Turecký režim prezidenta Recepa Erdoğana a vládnoucí Strany rozvoje a spravedlnosti pokračuje v perzekucích namířených proti demokratickým a pokrokovým silám v zemi. Ty se nevyhýbají ani tureckým komunistům, stojícím v principiální opozici proti současné turecké vládě. K trestu vězení tak byla pro své politické postoje odsouzena již řada členů Komunistické strany Turecka (TKP), včetně čtyř jejího Ústředního výboru.

Nejnověji byl k 11 měsícům a 20 dnům ve vězení v lednu odsouzen také generální tajemník TKP Kemal Okuyan. Perzekuce vedoucího představitele tureckých komunistů byla soudem zdůvodněna údajnou urážkou prezidenta země Erdoğana, který byl v jednom z Okuyanových textů, publikovaném v červenci 2015, označen za diktátora.

TKP vydala v souvislosti s odsouzením svého generálního tajemníka prohlášení, v němž se mimo jiné uvádí: „Zatímco je Turecko systematicky proměňováno v obrovské vězení, Komunistická strana Turecka a její vedení i nadále vytrvale a odhodlaně pokračuje v politickém zápase. Komunistická strana Turecka má dostatečné síly a zkušenosti, aby dokázala podniknout účinné politické, organizační a právní kroky proti soudnímu teroru perzekuujícímu její členy a stoupence.“

Milan KRAJČA,

člen Ústředního výboru KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama