Milan Štěch

"Slušně, ale důrazně."
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.11.2017 5:35:00

Je potřeba investovat do sociální oblasti

Je potřeba investovat do sociální oblasti

Předseda Senátu Parlamentu ČR Milan Štěch navštívil pelhřimovský Domov pro seniory.

 Důvodem návštěvy bylo zmapování problematiky umisťování seniorů do zařízení a získat detailní informace ohledně šíře poskytovaných služeb a spokojenosti samotných klientů a jejich rodinných příslušníků.

Za zřizovatele příspěvkové organizace se schůzky zúčastnil starosta města František Kučera a za Domov pro seniory ředitelka Petra Kratochvílová. Společně pak hovořili o sociálních službách a o výše uvedených tématech.

Předseda Senátu upozornil na stárnutí lidské populace a uvedl, že je potřeba investovat do sociální oblasti a neustálé tak zlepšovat podmínky pro zkvalitnění života v současných zařízeních. Ze strany ředitelky byli zúčastnění podrobně seznámeni s celkovým chodem domova, získali detailní informace o fungování objektu, přičemž mimo jiné také informovala o programové vizi plánovaných projektů, mezi které patří například zastřešení venkovní terasy a vybudování smyslové zahrady. Dále uvedla, že začátkem příštího roku bude Domov pro seniory opatřen značkou kvality v sociálních službách, jež poskytne velmi důležitou informaci o tom, jak kvalitní život mohou zájemci v domově očekávat.

Jedná se o systém externí certifikace zařízení, který je založen na tzv. udělování hvězd. Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR totiž provedla v září letošního roku dotazníkové šetření na hodnocení Domova pro seniory. Z výsledné zprávy vyplývá, že se jedná o zařízení s velice kvalitními službami, a tedy s velkým potenciálem získání co nejvyššího hodnocení.

Svoji návštěvu předseda Senátu PČR Milan Štěch zakončil prohlídkou organizace, při níž podiskutoval s klienty domova. Ti si pochvalovali hlavně zdvořilé jednání personálu, řadu kulturních a společenských aktivit a v neposlední řadě i duchovní programy. Závěrem ohodnotil zařízení jako velice příjemné.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama