ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.09.2014 21:09:29

Lovosice: Nezhorší sběrný dvůr fungující svoz odpadu!

Lovosice: Nezhorší sběrný dvůr fungující svoz odpadu!

Pod Billou se chystá otevření sběrného odpadového dvoru. V souvislosti s tím panují mezi občany obavy, zda to nenaruší dobře zaběhnutý systém odpadového hospodářství města.

 Ten ovšem funguje nejen zásluhou nynějšího vedení města, ale také díky jeho předchůdcům, vedených ex-starostou Kulhánkem.

V souvislosti s otevřením sběrného dvoru se mezi lidmi šíří obavy, jak to bude se svozovou službou, která sbírá odpad, naskládaný před domy a u popelnic a velkoobjemovými kontejnery, které se v několika týdenních cyklech přistavovány na vybraná místa. Právě za tento systém totiž občané radnici chválí a to je co říct, neboť obvykle směrem k ní kritikou nešetří. Lidé díky systému odpadového hospodaření nejen klasicky třídí odpad, ale vyřešil se i problém kam se zahradním odpadem. Zamezilo se tak obvyklému partyzánskému způsobu, kdy se lidé odpadu zbavují tak, že ho vyvážejí pod rouškou noci a zakládají černé skládky. Vymizelo také spalování tohoto odpadu a s tím spojené znečišťování ovzduší.



Problém jistě je, že do kontejnerů odpad vozí i lidé a podnikatelé z okolních obcí a neplatí za to. Ale je třeba počítat s tím, že každý občan nemá prostředek, jak věci do sběrného dvora dopravit. Proto by bylo vhodné zachovat svozovou službu, která by tuto činnost zajišťovala ve stanovených dnech a hodinách. Nikoli nahodile, jak je tomu v současnosti. Rovněž by měl být samozřejmostí odvoz na telefonické zavolání.



Systém svozu odpadu je v Lovosicích nastavený tak, že svoz směsného komunálního odpadu probíhá v každém sudém týdnu. V lichém týdnu je odvoz tříděného odpadu v pytlích na papír a na plasty. Odvoz tzv. bioodpadu v nádobách hnědé barvy (220 l) je rovněž ve čtrnáctidenním cyklu, a to v období od dubna do listopadu. Město nechává pravidelně také přistavovat na vybraná místa velkoobjemové kontejnery, funguje odvoz nebezpečného odpadu (televize, počítače, ledničky atd.) a svozová služba, kdy traktor sváží odpad k tomuto účelu připravený u domů nebo u popelnic..



Jiří Veleman


 Více zde: http://www.hora2014.cz



Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama