PaedDr. Alena Gajdůšková

Vždy na Vaší straně!
  • SOCDEM
  • Zlínský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.12.2020 13:00:00

Dopředu říkám, nechám se očkovat proti covidu

Dopředu říkám, nechám se očkovat proti covidu

Projev na 72. schůzi Poslanecké sněmovny dne 4. 12. 2020 k vládnímu návrhu zákona o distribuci očkování proti onemocnění COVID-19, o náhradě újmy způsobené tímto očkováním a o změně zákona o veřejném zdravotním pojištění


Vážený pane předsedající, vážená Sněmovno. Já za prvé dopředu říkám, nechám se očkovat proti covidu, byť jsem to nikdy nedělala, abych se očkovala třeba proti chřipce. Zaplať pánbůh jsem tyhle věci nechytala. Ale teď se očkovat nechám, protože prostě nezastavíme pandemii jinak, než že prostě řetězec té infekce přerušíme.

A k té menšině a většině, k tomu přání občanů. Já mám zahlcenou schránku, takže mi utíkají věcí, které by mi utíkat neměly, protože tam mám stovku mailů, mimochodem prefabrikovaných jeden vedle druhého. Je otázka, kolik těch lidí si to opravdu myslí. Na jeden z nich jsem odpověděla a paní mi napsala esemeskou ještě poděkování za tu odpověď. A já vám přečtu to, co mi odpověděla:

Povinné očkování nebude, to je jasné. Ale ministr a další hovoří o bonusech a vymáhání formou nemožnosti cestovat bez očkování, omezení pro určitá zaměstnávání apod. Ten pozměňovací návrh nic nemění, jen explicitně pojmenovává ochranu lidských práv.

Dámy a pánové, Základní listina práv a svobod jako jedno ze základních práv také uvádí právo na zdraví, a to ta vakcína může zajistit!

 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama