Pavel Moravec

ODS kandidát číslo 12 - Královehradecký kraj
  • ODS
  • Hořice
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,88. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.10.2013 19:53:44

Řešení pro všechny

Řešení pro všechny

Současný systém přináší křiklavou nespravedlnost pro všechny občany, nad nimiž má moc. Nepřináší blahobyt, ale obecné ochuzení. Nepřináší společenský smír, ale podněcuje vzájemnou nenávist. Nepřináší podněty k lidské tvořivosti, ale dusí motivaci.

  Kdo vydělává na této devastaci společnosti? Odpověď je jasná. Stačí se podívat, kdo její fungování zuřivě obhajuje a své odpůrce označuje dle principu kolektivní viny za rasisty. Lékem na tuto nemoc je samozřejmě občanská rovnost, ale důsledně nastavená a dodržovaná! Stát žádá po lidech dodržování zákonů. Za to nabízí, že vytvoří lidem podmínky k osobnímu rozvoji a svobodě. Nejspíš tomu někdo nechce věřit, ale vedle práv, existují i povinnosti.

Všichni to víme. Odpovědnost za otřesný stav současné sociální politiky leží na zákonodárcích, kteří povýšili osobní prospěch nad obecné blaho. Cynicky přihlížejí, jak se menšiny a většina vzájemně napadají a jejich kamarádíčkové inkasují výnosy z předražených ubytoven. Současně se tisíce lidí propadají do dluhových pastí ušitých na míru pro lichvu. Vzrůst kriminality je následně už jenom přirozeným důsledkem.

Je třeba:

-          Vytvořit systém, který zabrání zákonně parazitovat na sociálních dávkách.

-          Učinit stát odpovědným nejen za vyplácení, ale také za kontrolu využití této investice ve prospěch lidí.

-          Část sociálních dávek vyplácet formou poukazů, které je možné využít pouze na potraviny, ošacení a potřebné věci. Platbu těmito poukazy je nutné spojit s občanským průkazem, aby nedocházelo ke kšeftování.

-          Významně zjednodušit přístup na trh práce a osvobodit podnikatele od obludných a diskriminujících diktátů, kterými jsou svázáni při zaměstnávání lidí. Neexistuje práce na černo. Je pouze práce poctivá a nepoctivá. Současný systém vybízí k podvádění.

-          Zavedení pracovních knížek, které naučí zaměstnance odpovídat za svoji pracovní kázeň. Ušetří zaměstnavateli složité získávání referencí.

-          Potvrzení o zdravotní způsobilosti je nutné pouze na vyžádání od zaměstnavatele. Brigáda na dva dny přece nesmí mít menší cenu, než její byrokratický obal.

-          Přestupkové a trestní právo nesmí znát pojem nevymahatelnosti.

-          Systém obecně prospěšných prací by měl sloužit nejen jako trest, ale zejména jako šance na úhradu škody.

-          Dávky na děti slouží jako plat rodičům za péči o dítě, jeho docházku do školy a kvalitní výchovu.

-          Vznik zákona o ochraně majetku. Není možné, aby člověk, který chrání svůj majetek, skončil ve vězení!

Každý dělá to, co si může dovolit a tam, kde je mu to trpěno. Největšími nepřáteli menšin jsou především ti, kteří se jich s hlasitým křikem zastávají. Společenské pokrytectví v této věci je srovnatelné se všemi idiotskými kulty, kterými lidé byli oblbováni nejenom v posledních padesáti letech. Všichni vědí, kde je pravda, ale je nebezpečné o tom mluvit.

Pavel Moravec
ODS – kandidát číslo 12

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama