Petr Orel

  • SZ
  • Nový Jičín
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.09.2022 21:09:00

Jakým stylem se stát postaví k neziskovým organizacím? Podpoří je?

Jakým stylem se stát postaví k neziskovým organizacím? Podpoří je?

Projev na 29. schůzi Senátu 20. září 2022 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 458/2000 Sb., o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích.

 Děkuji za slovo, pane místopředsedo, vážené kolegyně, vážení kolegové, vážený pane ministře, přicházím s otázkou, se kterou jsem tady přišel minule. Ale nebylo mi odpovězeno. Zatím jsem nedostal ani odpověď na písemný dotaz.

Zatím jsem nezaznamenal, jak se vláda v souvislosti s tou energetickou krizí postaví k podpoře neziskových organizací, k podpoře spolků, které zabezpečují aktivity, kde stát nefunguje, protože by byl mnohem méně efektivní.

Jako dobrovolný činovník vedu jednu takovou organizaci, platíme zhruba 200 tisíc za energie, samozřejmě násobné zdražení by bylo takovou malou katastrofou. Znám takových organizací desítky, ne-li stovky, které to může položit. A potom by se velmi těžko rozjížděly ty aktivity. Takže můj dotaz je velmi stručný. Jakým stylem se stát postaví k neziskovým organizacím, ke spolkům? Děkuji, pane ministře, za odpověď.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama