PhDr. Ing. Mgr. et Mgr. Jiří Valenta, DBA

  • KSČM
  • Plzeňský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.12.2018 12:16:19

Pusťte nás na ně, porveme se za vás!

  Pusťte nás na ně, porveme se za vás!

.....


     S tímto progresivním heslem vyrazila, před více než rokem, do boje o nejvyšší politická patra, Česká pirátská strana. Anarchistickým způsobem nekonformní odpůrci autorit, autorských práv a některých etablovaných společenských hodnot, jindy pro změnu až necitliví implantátoři ICT technologií do lidských životů, či také zastánci volné konzumace a distribuce marihuany, zaujali výraznou část prvovoličů a mladší generace. Ale i ty starší oslovili svým vyhlášením nesmiřitelného boje „kmotrům v politice“. Deklarovali též, ne nepodobně, jako tomu bylo svého času u kontroverzního projektu Věcí veřejných Víta Bárty, že přirozeně oni sami půjdou příkladem. Ale zřejmě se jim to zatím úplně nedaří!

    Stav je dnes takový, jaký by si možná ani oni sami nechtěli ve snu představovat!  Avizované PC „předpoklady“ osvědčili všem již v prvních dnech. To jakýmsi “nedopatřením“ rozeslali poslancům ze všech politických subjektů seznam, ve kterém požadovali vymalovat kancelář, vyprat záclony aj. Krátce po tomto “netovém zkratu“ utrpělo trhliny i jejich deklarované nadšení pro navýšení docházky poslanců. Provalilo se totiž, že když se jeden “z Pirátů” oficiálně omluvil z jednání sněmovny, tak ještě poté na sociální sítě „vtipně“ umístil fotku, jak se, a to přímo v době jeho konání, baví na koncertě skupiny Kabát.

    Jiný “pirátský” zákonodárce zase “kulantně” veřejnosti zamlčel, že se v roce 2006 podílel na tvorbě webu WebTolerance.cz, který získal 14 milionovou dotaci od ministerstva školství. To by nebylo nic divného, kdyby komisi, která o dotaci rozhodovala, neřídil jeho vlastní otec.

  Pro změnu další jeho kolega, taktéž nepochybně “ochránce státních peněz a garant hospodárnosti”, pobývající na nezanedbatelné náklady daňového poplatníka v poslanecké ubytovně, tam musel řešit problémy s extrémně zvýšenou spotřebou energie. A to nikoliv jen energie tělesné! Týdeník Euro uvedl, že pan poslanec dlužil v prosinci 2017 za elektřinu přes 22 tisíc Kč. Ten se nejprve kál, že si výkonným počítačem pouze vyhříval chladný pokoj, ale později již raději přiznal, že jej využíval k “těžbě tzv. kryptoměny”, tedy elektronické varianty peněz.

    „Svůj majstrštyk” ale již stačil předvést i „pirátský“ místopředseda dolní komory, když se na sociálních sítích neuváženě, nebo možná naopak velice spontánně, rozpovídal o tom, že “oni ti váleční letci v zásadě jen plnili rozkazy“. Kromě, takto podivným způsobem ubírajícího se myšlení, mu ale nejde ani psaný projev. Přestože halasně vyhlašoval, že do sněmovny “přišel zvýšit parlamentní kulturu”, v oficiálním ohlavičkovaném dopise nasekal tolik pravopisných chyb, typu „vyset na zdi“, že to mediálně klidným nenechalo ani bývalého učitele Václava Klause ml. z ODS. Tedy poslance z dlouhodobě prokmotrovsky a elitářsky orientované partaje, která je dnes Pirátům, společně s “Kalouskovou knížecí TOP 09,” a to i přes veškerá populistická volání po transparentnosti a svobodě, ve sněmovně ideologicky více než “rodnou sestrou”. Mnohá společná zásadní hlasování, obdobně jako vzájemně protektivní vystupování ve sněmovně i v médiích, danou hypotézu jasně potvrzují. A právě tento fakt, nikoliv mnou zmíněné parciální prohřešky, bude nejspíše tím rozhodujícícím “gólem”, který Piráti, když je někteří voliči “pustili porvat se za ně”, dali. Bohužel ale do vlastní branky své, jejich voličů a potažmo tak i celé společnosti!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama